*Nettavisen* Sport.

En grusom uke for Ribery

Foto: (Reuters/Scanpix)

Franck Ribery avslørt som horekunde og utvist i Mesterliga-semifinalen.

21.04.10 23:18

BAYERN MÜNCHEN-LYON 1-0:

Han har bare seg selv å skylde, Franck Ribery.

Det er han som har besøkt en 17 år gammel fransk prostituert. Det er han som ble utvist i onsdagens Mesterliga-semifinale. Det er han som trolig dermed går glipp av eventuell Mesterliga-finale.

Likevel er det lov til å synes synd på ham.

Ikke for møtene med den 17 år gamle jenta, egentlig ikke for utvisningen onsdag, heller, men ingen kan unne et menneske så mye vondt på så kort tid.

Best selv med ti mann
Noen vil påstå at det røde kortet for taklingen av Lisandro Lopez var strengt, men dommerne har vel én hovedoppgave - å beskytte spillerne. Og Riberys takling traff stygt i ankelen. Bayern München måtte dermed spille nesten en time med én mann mindre enn Lyon onsdag.

Men hva gjør vel det når man har Arjen Robben?

Vinner Mesterligaen alene?
Han sendte nærmest på egen hånd Bayern videre fra 8. delsfinalen etter et utrolig skudd mot Fiorentina på bortebane. Bayern gikk videre på bortemål.

Så gjorde han det samme borte mot Manchester United i kvartfinalen. Bayern gikk videre på bortemål da også.

Kanskje går de videre til finalen på bortemål også. I så fall er det igjen takket være Robben. For onsdag spilte Bayern en strålende kamp selv om de ble redusert til ti mann etter 37 minutter. Og hva var det som avgjorde? Jo, selvfølgelig et langskudd fra Robben. Skuddet etter 70 minutter skrudde lurt, og lurte dermed Lyons glimrende keeper, Hugo Lloris.

Franskmennene kan imidlertid ikke klage.

Bayern var best. Hele veien. Selv med ti mann.

10 - 10
Etter 54 minutter var Lyon også nede i ti mann. Jeremy Toulalans takling i seg selv var kanskje ikke verdt hans andre gule kort, men var ren idioti med tanke på at Ribery allerede var utvist. Taklingen var en gavepakke til dommeren og et opphisset hjemmepublikum, og dommeren dro resolutt opp det røde kortet.

Men selv med like mange mann på banen, så maktet ikke Bayern å øke ledelsen. Dermed vil begge lag føle at de har en sjanse før returkampen neste uke.

Men den kampen er det én mann som går glipp av - Franck Ribery - uten tvil den fotballspilleren i verden som har den tøffeste uka bak seg.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.