*Nettavisen* Sport.

En høytflygende superinnbytter

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Innbytter Steffen Iversen senket Godset.

13.06.09 22:25

ROSENBORG - GODSET 3-0:

Klokka hadde passert 80 minutter på Lerkendal, og det sto fortsatt 0-0 i oppgjøret mellom Rosenborg og Strømsgodset. Trønderne sto i fare for å tape viktige poeng.

Men innbytter Steffen Iversen ville det annerledes. I løpet av fem minutter fant han nettmaskene to ganger, og avgjorde dermed det hele i vertenes favør.

Som om dette ikke var nok la Rade Prica på til 3-0 før dommeren rakk å blåse av, og dermed endte det hele faktisk med storseier til Rosenborg.

- Jeg har vært litt sjuk den siste tiden, og var ikke helt frisk i dag heller. Det var tungt de første ti minuttene, men så kom jeg i gang, og fikk til litt etter hvert, sier Iversen til NRK.

- Skal vinne slike kamper
RBK-trener Erik Hamrén var naturlig nok storfornøyd med triumfen over Godset, men måtte han innrømme at det så mørkt ut, da Rade Prica banket ballen via begge stolpene og ut.

- Vi vinner fortjent i dag, men det er alltid vanskelig å få det første målet. Da vi fikk stolpe ut, så trodde jeg det skulle bli tøft, men vi bare kjører på, sier Hamrén til NRK.

- Skal man være i toppen, så må man vinne slike kamper. Vi var klart best, men vi har hatt litt problemer med å score mange mål på hjemmebane. Vi burde scoret tidligere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Godset-trener Ronny Deila måtte si seg enig i at det beste laget vant.

- Vi fortjente ikke noe bedre. Vi gjør en ålreit første omgang, og selv om vi ikke skapte så mye, så var ikke RBK spesielt farlige. Slik andre omgang blir, er det fult fortjent at de vinner.

- De har matchvinnere på banen, og Steffen kommer inn og avgjør dette. Dessverre for oss ble det altfor tungt på slutten, sier Deila.

Tam første omgang
Det ble en tam og sjansefattig første omgang på Lerkendal, der hjemmelaget slet med å bryte igjennom et Strømsgodset-lag som forsvarte seg meget bra.

Rosenborg var likevel farligst foran kassa, og Rade Prica var blant annet nær scoring ved et par anledninger, men svensken hadde ikke marginene på sin side.

For Strømsgodsets del, var det ikke mye å juble over i det offensive spillet. Gjestene fra Drammen skapte knapt en eneste farlighet i løpet av de første 45.

Det var også en strek i regningen for Godset at både Alfred Sankoh og Fredrik Nordkvelle pådro seg gule kort. Begge må dermed stå over neste seriekamp.

Skulderen ut av ledd
Kampen fortsatte også i samme spor etter hvilen. Rosenborg dominerte, men slet litt med å finne rytmen. Godset fortsatte å ligge lavt, og dro ned tempoet.

Dramatikk ble det først etter 65 minutter, da Strømsgodsets Kim André Madsen ble liggende nede i eget felt etter en tøff duell med en RBK-spiller.

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter å ha fått behandling inne på banen ble han til slutt byttet ut. Stopperen ble geleidet av banen, og det så ut til at han hadde fått skulderen ut av ledd.

Like etter kom også kampens største sjanse så langt. Rade Prica fyrte av fra 20 meter, og skuddet gikk via begge stengene og ut. En utrolig situasjon.

Satte inn stormløp
Og nå satte Rosenborg for alvor inn jakten på den avgjørende scoringen. Og nok en gang var det Rade Prica som sto i begivenhetenes sentrum.

Alexander Aas stoppet Per Ciljan Skjelbred på kanten av 16-meteren, og dommeren blåste frispark. Prica knallet til, men Lars Ivar Moldskred stoppet skuddet.

Det så ut til at det ikke skulle lykkes for vertene, men så, ni minutter før full tid dukket en innbytter med målteft opp inne i Strømsgodset-feltet.

Steffen Iversen kombinerte fint med Didier Konan Ya, før han iskaldt chippet ballen over keeper fra en 7-8 meters hold. Endelig for Rosenborg.

Ketchup-effekt
Etter Iversens scoring løsnet det for alvor. Bare få minutter senere var nemlig samme mann på pletten igjen. Prica la inn, og Iversen headet inn 2-0 på sedvanlig vis.

Og i siste spilleminutt skulle det også lykkes for Rade Prica. Svensken vartet opp med et flott skudd fra 18 meters hold, og ballen dundret rett i krysset. Kampen var avgjort.

Roseborg topper dermed tabellen klart, mens Strømsgodset fortsatt sliter i bunnen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.