RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En krigende hollender reddet Liverpool

Foto: Nigel French (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Liverpool slet i 86 minutter. Så dukket Dirk Kuyt opp.

LIVERPOOL - SPARTA PRAHA
1-0 (1-0 sammenlagt):

Med 0-0 fra første kamp var utgangspunktet klart:

Liverpool måtte score mål mot Sparta Praha i torsdagens returkamp på Anfield for å ta seg videre til åttedelsfinalen i Europa League.

Men da klokka tikket og gikk, og engelskmennene ikke klarte å få hull på byllen, var det mange Liverpool-supportere som fryktet at tsjekkerne - som på papiret er et lag merseysiderne greit bør slå - skulle stikke av gårde med den store jackpoten fra oppgjøret.

Sjekk alle kveldens resultater i Europa League i faktaboksen på venstre side.

God Kuyt
Vertene savnet merkbart at Steven Gerrard fortsatt ikke er tilbake fra skade, og tiden gikk uten at laget klarte å skape overtall mot et kloktspillende bortelag.

Ikke før i det 86. spilleminutt. Da eksploderte Anfield.

Liverpool fikk hjørnespark, og inne i boksen kriget Dirk Kuyt seg fram for å møte innlegget. Nederlenderen kom først på ballen, og stanget inn det etterlengtede målet - nærmest med ryggen mot buret.

Alt i alt en fortjent ledelse, og det var ikke mindre fortjent at det var det var den flygende - og krigende - hollenderen som satte inn målet ettersom kantspilleren hadde en god dag på jobben for rødtrøyene.

- Fortjener skryt
- Det var en vanskelig kamp. Vi visste fra forrige oppgjør at de er et fysisk sterkt lag, sier Liverpool-manager Kenny Dalglish etter matchen.

- Jeg synes guttene fortjener skryt for besluttsomheten og stå-på-viljen for å få et resultat. Måten de jobbet på for klubben og seg selv var fantastisk, og vi ble belønnet mot slutten av kampen, mener manageren, som ikke legger skjul på hvor glad han er for å lede laget.

- Dette er en fantastisk fotballklubb. Jeg er heldig som fikk komme tilbake hit, riktignok under uheldige omstendigheter, sier Dalglish.

Alle mann i angrep
I første omgang var Liverpool nærmest scoring da nettopp Kuyt kom seg løs på kanten og fikk slått inn foran mål. Men keeper Jaromir Blazek fikk reddet David N'Gogs forsøk fra sju meter, og klarerte returen unna Joe Cole med et karatespark av en avklaring.

Etter den avgjørende scoringen sendte Sparta Praha alle mann i angrep på jakt etter bortemålet som ville sikre et avansement, og Liverpool kunne fort utnyttet kontringsmulighetene som oppsto til å doble ledelsen.

Men flere mål ble det ikke, og Liverpool er med det klare for åttedelsfinalen i den nest gjeveste europacupen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere