Gå til sidens hovedinnhold

- En latterlig reaksjon

Stoke-spilleren ødela for eget lag mot Chelsea, og får ingen medfølelse fra manageren.

CHELSEA - STOKE 1-0:

4. mars fikk Andre Villas-Boas sparken som Chelsea-manager, og assistenttrener Roberto Di Matteo fikk i oppgave å lede blåtrøyene ut sesongen.

Italieneren startet jobben med å slå Birmingham 2-0 i FA-cupen tidligere denne uken, og på lørdag var det klart for Di Matteos første ligakamp som manager for Chelsea.

Og kanskje fikk 41-åringen, som selv spilte for Chelsea fra 1996 til 2002, merke presset som hviler på skuldrene som manager for klubben som eies av en kravstor Roman Abramovitsj ekstra godt når lille Stoke kom på besøk til Stamford Bridge.

Men selv om Chelsea lenge slet med å omsette de store sjansene til scoringer, endte det likevel til slutt med en forventet hjemmeseier - etter halvannen omgang med en mann mer på banen, på grunn av en idiotisk stempling fra Stokes Ricardo Fuller.

- Uakseptabelt
Det var spilt 25 minutter da Branislav Ivanovic taklet Stoke-spissen rent og pent. Jamaicaneren svarte med å stemple Chelsea-spilleren i magen, og ble naturligvis belønnet med direkte rødt kort og en tidlig dusj.

Og Fuller fikk lite medlidenhet fra sin egen manager etter kampen.

- Jeg har nettopp sett det på tv, og det er en latterlig reaksjon fra Ric, sier Stoke-manager Tony Pulis ifølge Sky Sports.

- Han har vært i klubben i seks år, og vært en fantastisk spiller for klubben. Men han reagerer noen ganger som det, og som jeg sa - det er uakseptabelt, legger han til.

Beklaget seg
Manageren forklarer at Fuller beklaget seg overfor lagkameratene i garderoben.

- Han var den første til å beklage da vi kom inn i garderoben. Men det er uakseptabelt, punktum. Jeg skal snakke med ham på mandag, sier Pulis.

Det gjorde jobben langt vanskeligere for Stoke, som allerede hadde slitt voldsomt med å demme opp for presset fra det jagende hjemmelaget.

En halvtime ut i kampen viste faktisk statistikken at Chelsea hadde hatt ballen 80 prosent av tiden, men vertene klarte ikke å utnytte overtaket.

I minuttene før pause fikk nettopp Ivanovic to store muligheter til å sende sitt lag i føringen, men henholdsvis keeper Asmir Begovic og tverrliggeren hindret Chelsea i å gå til garderoben med ledelse.

Drogba avgjorde
Chelsea fortsatte å kjøre etter hvilen, og midtveis i omgangen så de fleste tilskuerne på Stamford Brige ballen i mål.

Vertene hadde fått frispark på 20 meters hold, og Didier Drogba sendte kula nydelig på vei mot det høyre krysset. Keeper Begovic strakk seg imidlertid så lang han var, og fikk fistet ballen ut til hjørnespark for Chelsea.

Minuttet etterpå kunne imidlertid Drogba og Chelsea endelig juble.

Juan Mata førte ballen på utsiden av 16-meteren, og lot som om han skulle skyte. I stedet lirket han ballen gjennom til Drogba, som vendte bort sisteskansen og kunne sette kula i tomt bur.

Nær drømmescoring
Scoringen ble kampens eneste, selv om Stoke gjorde et tappert forsøk på å utligne med ti mann på banen.

Drøyt ti minutter før full tid forsøkte Andy Wilkinson å skyte fra midtbanen, da han så at Petr Cech sto langt ute fra buret. Sisteskansen slapp imidlertid unna med skrekken, ettersom ballen gikk over dødlinja en liten meter til side for målet.

I sluttminuttene var Chelsea nærmere en dobling av ledelsen enn det Stoke var en utligning, og 1-0-seieren betyr at laget fortsatt henger med i kampen om en Champions League-plassering.

- Dagen i dag var et steg i riktig retning, konstaterte Chelsea-manager Roberto Di Matteo.

Med en kamp mer enn konkurrentene er Chelsea á poeng med Arsenal på fjerdeplass, og fire poeng bak Tottenham på tredje.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar