RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En mestertaktiker er død

Sist oppdatert:
Mannen som tok EM-gull med Nederland, førte Ajax til fire strake titler og gjorde fotballfans fornøyde verden over, døde i dag i en alder av 77 år.

Rinus Michels fikk tilnavnet "Generalen" på grunn av sin dominante rolle både på og utenfor fotballbanen. Som spiller fikk han to mesterskapstitler med Ajax, spilte 264 kamper og scoret 122 mål. Men det er først og fremst som trener at "Generalen" vil bli husket.

Han var mestertaktikeren bak Ajax' klubbsuksess på 60- og 70-tallet. Klubben tok fire strake titler i den hjemlige serien og vant serievinnercupen under Michels ledelse. Det er Infostrada som melder om hans død.

Så dro han videre til Spania, der han var trener for Barcelona. Videre førte trenergjerningen "Generalen" til USA og Tyskland, før han vendte hjem til Nederland og vant en plass i nederlandske fotballfans' hjerter for alltid da han ledet landslaget til EM-gull i 1988.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere