Gå til sidens hovedinnhold

En stor karriere går mot slutten

Jamie Carragher er degradert til fjerdevalg i Liverpool.

SUNDERLAND - L'POOL 1-0: Denne sesongen har Jamie Carragher (34) vært avhengig av at Daniel Agger eller Martin Skrtel er satt ut av skader eller karantener for å få spille selv.

En uvant situasjon for en eventyrlig karriere, som for øvrig startet med et par innhopp før han fikk sin første kamp fra start i et møte med Aston Villa så langt tilbake som i 1996. Det skjedde faktisk som midtbanespiller - og ukarakteristisk nok vartet Carragher også opp med et mål i den 3-0-seieren.

Carragher har aldri vært kjent for målene sine - han har bare scoret fire ganger på 687 kamper for Liverpool. Bootle-mannen ble tvert imot kjent for sin evne til å forhindre mål gjennom knallhard innsats, i siste liten-taklinger og gode organisatoriske evner.

Bak Coates
Nå kan det virke som at Carragher har falt ytterligere ett hakk på rangstigen blen midtstopperne i Liverpool. Lørdag ble uruguayanske Sebastian Coates foretrukket framfor Carragher, som dermed ble henvist til innbytterbenken selv om Daniel Agger nok en gang mistet en kamp på grunn av skade.

Coates har vel ikke overbevist helt etter overgangen fra Nacional i fjor, men som 21-åring har han alderen på sin side.

Det har ikke Carragher. Men 34-åringen kan se tilbake på en innholdsrik karriere med mange cuptriumfer. Han vant Champions League i 2005, UEFA-cupen i 2001, FA-cupen i 2001 og 2006 og ligacupen i 2001, 2003 og nå i 2012.

Premier League har Carragher imidlertid aldri vunnet. Det er det også lite trolig at han rekker å gjøre.

Uansett vil han gå inn i Liverpool-historien som en av de store. Bare Ian Callaghan har flere kamper (857) i Liverpools drakt. Carragher har faktisk passerte legender som Ray Clemence, Emlyn Hughes, Ian Rush og Phil Neal.

Dobbelt stolpetreff
Lørdagens Liverpool-kamp mot Sunderland endte med tap 0-1. Etter svært oppløftende spill og innsats, men uheldig resultat, mot Arsenal i forrige runde, var det plutselig et svært tafatt og fantasiløst Liverpool vi fikk servert denne gang.

Nicklas Bendtner satte inn 1-0 i det 57. minutt. Sunderlands ledermål kom etter at Fraizer Campbell skjøt hardt og lavt fra omtrent 20 meter. Skuddet gikk i stolpen, deretter i bakhodet til keeper Pepe Reina og tilbake i stolpen, før ballen gikk ut igjen og rett i beina på den danske Sunderland-spissen.

Dalglish hadde plassert en annen Liverpool-storhet på benken sammen med Carragher, nemlig Steven Gerrard. I hans situasjon handlet det mer om at han måtte gå av banen på grunn av skade i den siste landskampen til England og kanskje ikke ville tåle 90 tøffe minutter på Stadium of Light.

Gerrard kom sammen med Andy Carroll inn for Charlie Adam og Craig Bellamy midtveis i andre omgang, men klarte ikke å påvirke poengfordelingen.

Selv om Sunderland gikk seirende av banen, var ikke alt rosenrødt for Martin O'Neill. Danske Bendtner forlot nemlig kampen noen minutter før slutt på grunn av en tilsynelatende alvorlig kneskade. Han ble iført en skinne på venstrebeinet og båret av gressmatten.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene