*Nettavisen* Sport.

Endelig ble det målfest for Viking

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Puttet fire mot Lillestrøm.

05.07.09 21:34

VIKING – LILLESTRØM 4-2:

Viking har slitt med å utnytte sjansene sine foran mål denne sesongen, og før søndagens kamp mot Lillestrøm hadde siddisene bare scoret 19 mål på 16 kamper i Tippeligaen denne sesongen. Til sammenligning så hadde for eksempel serieleder Rosenborg scoret 33.

Men mot Lillestrøm skulle det endelig bli en skikkelig målfest å juble for. Hele fire ganger fant Viking-spillerne veien til mål, og økte dermed antall fulltreffere til 23 i ligaen. I tillegg vartet også gjestene fra Romerike opp med et par scoringer, og dermed ble det svært så underholdende i Stavanger.

Med tre nye poeng i sekken ligger Viking nå som nummer sju på tabellen med 24 poeng, mens Lillestrøm fortsatt sliter i bunnen med sine 18 poeng. Kanarifuglene har bare tre lag bak seg på tabellen, og kan gå en tung høst i møte.

– Vår jobb å underholde
Tomasz Sokolowski fikk æren av å sette inn det siste målet på Viking Stadion, en perle fra rundt 25 meters hold. Etter kampen var han storfornøyd med at Viking endelig har begynt å score på hjemmebane.

– Vi er på hjemmebane. Vi skal storme fremover her. Dette er vårt fort. Det er her vi har folk i ryggen. Vi har det lille presset om at vi skal underholde her, sier han til TV 2 Sporten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

– Vi er artister og det er vår jobb å underholde på søndager. Det er ikke like pent spill på bortebane, men det driter vi i. Det er poengene som er viktigst. Da skal vi på tokt og erobre poeng, og så skal vi kose oss her.

Av naturlige årsaker var ikke Lillestrøm-trener Henning Berg like fornøyd med at Viking har funnet scoringsformen.

– Vi slapp inn litt enkle mål på dødball. Det pleier ikke vi å gjøre. Vi kom litt seint i gang i dag, sier den tidligere stopperkjempen.

Corner er mål
Det var vertene som hadde initiativet i første omgang på Viking Stadion, mens gjestene fra Lillestrøm ikke hadde all verden å by på. Et skuddforsøk fra Bjørn Helge Riise og en heading fra Arild Sundgot var det eneste som truet Viking-keeper Thomas Myhre i løpet av de første 45 minuttene.

Viking på sin side, skulle skape litt mer å juble for. Anført av en strålende opplagt Alexander Ødegaard ga siddisene nytt liv til utrykket corner er mål.

Etter 11 minutters spill slo Ødegaard et glimrende hjørnespark og inne foran mål raget Birkir Bjarnason høyest. Islendingen headet ballen forbi Otto Fredriksson i LSK-buret.

Snaue ti minutter før pause viste Ødegaard igjen fram sin presise innleggsfot. Nok en gang slo Viking-vingen en god corner, og denne gangen var det Håkon Skogseid som overlistet Lillestrøm-keeperen. Høyrebacken møtte ballen på første stolpe, og stusset inn vertenes andre mål for kvelden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Uwe Röslers menn kunne dermed gå til pause med fortjent ledelse.

To perlemål
Etter en begredelig første omgang, våknet Lillestrøm etter hvilen. Det skulle bare gå to minutter av andre omgang før Arild Sundgot fikset redusering. Spissen fikk hode på et godt frispark fra Bjørn Helge Riise, og headet ballen kontant i hjørnet. Det var ny spenning i kampen.

Men i stedet for å slippe gjestene ytterligere inn i kampen, økte i stedet Viking ledelsen etter 76 minutters spill. Nok en gang var det Birkir Bjarnason som fant nettmaskene, da han omsatte en pasning fra Martin Fillo i kassa.

Lillestrøm nektet imidlertid å gi seg, og få minutter senere vartet Bjørn Helge Riise opp med en flott scoring. Sunnmøringen satte et frispark via tverrliggeren og inn. Utakbart for Myhre i Viking-målet.

Tomasz Sokolowski ville ikke være noe dårligere, og rett før slutt satte han den siste spikeren i LSK-kista. Den tidligere Lyn-spilleren banket ballen i mål på direkten fra 25 meters hold, og dermed trygget han tre viktige Viking-poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.