Gå til sidens hovedinnhold

Endelig en opptur for Lillestrøm og Brann

Målsow i cupens fjerde runde. Se alle fredagens cupresultater.

Fredag kveld. Sommer. Fotball-VM har pause, men den norske cupen reddet dagen.

Flere godbiter sto på programmet, og kun to lag fra 1. divisjon var igjen før fredagens runde.

Opptur
Lillestrøm, som sliter kraftig økonomisk og som står i fare for å gå konkurs, gjestet Aalesund. Romerikslaget startet kampen best.

Gjestene hadde flere gode sjanser til å ta ledelsen, og nærmest var Frode Kippe, men han var ikke presis nok til å sette ballen i nettet.

Men seks minutter ut i andreomgangen dukket Petter Vaagan Moen opp.

Han mottok ballen et stykke inne på vertenes banehalvdel før han satte opp farten. Da hamargutten kom til sekstenmeteren valgte han å dunke til, noe som ikke var et dårlig valg. Ballen suste inn bak Sten Grytebust i Aalesund-målet, og sendte dermed gjestene opp i ledelsen.

Det så lenge ut til å gå mot Lillestrøm-seier, men det fant ikke Leke James seg i.

Seks (!) minutter på overtid dukket han opp og satte inn 1-1, og sørget for at det måtte ekstraomganger til for å avgjøre i Ålesund.

Ekstraomgangene forløp lenge uten scoringer, men ett minutt før det ville blitt straffesparkkonkurranse dukket Anders Østli opp, som spilte sin siste kamp i Lillestrøm-trøya for denne gang.

Lillestrøm-spilleren ble servert av Fred Friday og kranglet ballen inn i nettet.

Tre minutter på overtid sørget Tommy Høiland for at kampen endte 3-1 til gjestene.

Opptur for Brann
Brann har hatt en meget svak sesong, og bergenserne har kun klart å sanke åtte poeng så langt i Tippeligaen denne sesongen.

Fredag tok de i mot Ranheim hjemme på Brann stadion, og var storfavoritter før oppgjøret.

Amin Askar ga vertene oppskriftsmessig ledelsen etter 14 minutter i førsteomgangen. Kvarteret før pause sendte Fredrik Haugen vertene opp i 2-0-ledelse, før Mads Reginiussen reduserte for Ranheim etter 39 minutter.

Åtte minutter inn i andreomgangen trodde de fleste at Fredrik Haugen punkterte kampen med 3-1-scoringen, men Ranheim ga seg ikke.

To minutter før full tid reduserte Magnus Blakstad for gjestene, før Erik Huseklepp endelig fikk hull på byllen da han fastsatte til 4-2 drøye tre minutter på overtid.

Lekende lett
Haugesund hadde få problemer med å slå førstedivisjonslaget, Tromsdalen, på hjemmebane.

Dusan Cvetinovic scoret kampens første mål, mens Alexander Stølås satte to scoringer i den første omgangen, og punkterte i realiteten kampen.

Drøyt kvarteret ut i andreomgangen satte Christian Gytkjær den berømte spikeren i kisten med vertenes fjerde scoring.

Drøye kvarteret før slutt satte Stølås inn sitt tredje for kvelden, og sitt første hat trick i Haugesund-trøya.

Viking-seier
Viking tok i mot Sogndal til en kamp i det vakre sommerværet i Stavanger, og det var hjemmelaget som tok kommandoen allerede fra start.

Etter flere gode muligheter uten uttelling, løsnet det endelig for hjemmelaget da Yann-Erik de Lanlay satte inn kampens første mål etter 25 minutters spill.

Stavanger-publikummet måtte til det 57. minutt på scoring nummer to. Denne gangen var det Björn Daniel Sverrisson som satte ballen i mål.

18 minutter før full tid sørget Azar Karadas for litt spenning i kampen med sin 2-1-scoring, men det tok ikke lang tid før spenningen var ødelagt.

Med litt over ti minutter igjen av kampen satte Jón Dadi Bödvarsson inn vertenes tredje scoring for kampen, før Joackin Jørgensen fastatte sluttresultatet til 4-1 på overtid.

Sarpsborg-seier
Sarpsborg 08 startet sitt oppgjør mot Start sterkt, og Aaron Samuel satte inn 1-0 på straffespark allerede etter tre minutters spill.

Det tok litt tid før det ble flere scoringer i Sarpsborg, men etter 56 minutter dukket Espen Hoff opp og utliknet for gjestene.

Men jubelen varte ikke lenge for Start. Minuttet etter var Samuel nok en gang frampå og satte inn sitt andre mål for kvelden.

Ni minutter før full tid satte Franck Dja Djedje inn vertenes tredje scoring, og så ut til å avgjøre kampen.

Men Start ga seg ikke så lett. Fire minutter før full tid resurserte Matthias Vilhjálmsson for gjestene, men de klarte dessverre ikke å skape mer spenning, og dermed er Sarpsborg klare for neste runde i cupen.

Fredagens cupresultater:
Aalesund - Lillestrøm 1-1. Ekstraomganger pågår.
Haugesund - Tromsdalen 5-0
Molde - Mjøndalen 4-1
Odd - Vålerenga 3-2
Sarpsborg 08 - Start 3-2
Viking - Sogndal 4-1
Brann mot Ranheim startet klokken 20 og er ikke ferdigspilt.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar