*Nettavisen* Sport.

Endelig en Viking-seier

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

FOSSHAUGANE (TV 2 Nettavisen): Viking med en strålende opplagt Erik Fuglestad jobbet steinhardt, fikk to dødballmål og kunne juble for årets første seier. Sogndal brente et straffespark og spilte som et nedrykkslag.

SOGNDAL-VIKING 0-2: Bjarne Berntsen og Viking har endelig funnet seiersoppskriften. Mot Sogndal holdt det med to dødballmål og knallhard jobbing.

- Jeg er imponert over lagmoralen. Vi holder Sogndal på behørig avstand og de kommer bare til et par store sjanser. Det synes jeg er sterkt gjort av gutta her på Fosshaugane, sier en smilende og svært fornøyd Viking-trener Bjarne Berntsen, som kan skryte av å være ubeseiret som trener.

Se her for komplett kampfakta, spillerbørs og høydepunkter på web-TV.

Slik det ser ut nå, regner han med å trene laget frem til sommerferien.

- Det er kjekt for en trener å se at spillerne virkelig gjør jobben slik vi er blitt enige om på forhånd. Det defensive arbeidet fungerte utmerket med flott spill av midtstopperduoen Dahl/Hansen, og ikke minst to avgjørende redninger av Frode Olsen, skryter trener Berntsen før han legger til:

- Offensivt har vi mye å jobbe med, men jeg tror denne seieren vil få en utløsende effekt også her.

Viking har stått på
Banens domminerende spiller, lagkaptein Erik Fuglestad, var lettet da seieren var et faktum.

- Dette var lenge etterlengtet. Vi har virkelig stått på for å kapre den første tre-poengeren, så det var deilig å lykkes i Sogndal. Nå slipper vi maset om at vi ikke har vunnet, smiler Viking-kapteinen.

- Seieren var helt fortjent, og jeg tror vi har mer på lager når Viking-troppen blir fulltallig. Uansett en strålende lagseier, sier Erik Fuglestad til TV 2 Nettavisen.

Straffebom
Den store fotballkampen ble det aldri på Fosshaugane. Sogndal begynte klart best, og Kim Rune Hellesund burde gitt hjemmelaget ledelsen da han blr spilt gjennom av Rune Bolseth. Men etter den gode sogndal-opningen falt hjemmelaget helt ut av stilen. Viking tok over og spilte ballen mer langs bakken, og med bedre bevegelse og kombinasjoner. Selv ikke fra straffemerket klarte Sogndal å score denne gang.

- Forferdelig surt og helt unødvendig. Så dårlig utført straffe kan jeg ikke tillate meg, sa en tydelig skuffet Anders Stadheim etter 0-2 tapet.

- Vi sliter med å finne rytmen. Angrepsspillet vårt går i stå, mest trolig på grunn av for dårlig presisjon. Så dette var et tilbakeskritt for oss. Nå må vi bare stålsette oss til møtet med Lillestrøm på Åråsen søndag, forklarer Stadheim.

Grunn til bekymring
Og han har grunn til å bekymre seg over manglende kollektivt spill hos Sogndal. Det ble til stadighet slått langt, og gjerne håpløst, mot stilleståande spisser. Midtbanen med balleleganter som Bolseth, Stadheim og Nyan ble alt for ofte overspilt og etter hvert usynlig da Erik Fulgestad satte vikingspillet i gang. Med sterke Bjørn Dahl og Frode Hansen som hjørnesteiner i Viking-forsvaret, ble SIL-angrepene effektivt stoppet før det ble skikkelig farlig.

- Bittert å tape på hjemmebane. Vi starter bra, men kommer helt ut av stilen. Det virker som alt går mot oss i dag. Først bommer vi på vår egen straffe, og så får Viking et svært billig straffespark på slutten. Men vi kan ikke bortforklare tapet med dette. Her må vi jobbe videre og få igjen troen på egne ferdigheter, selv om det føles aldri så tungt akkurat nå, er forklaringa fra sogndaltrener Jan Halvor Halvorsen. Nedtrykte SIL-spillere begynner å føle nedrykkspresset og sliter med å finne forklaringar på hvorfor laget ikke spiller bedre.

- Vi åpner igjen forrykende, men kommer helt ut av det. 0-1 i trynet var bittert, så dette var bare ikke vår dag, prøver den hardtarbeidende midtbanespilleren Rune Bolseth.

Bakke-trøst
Den hjemvendte Leeds-proffen Eirik Bakke trøstet så godt han kunne og tror motgangen snur til bedre tider.

- Alle må ha tro på det de gjør. Med knallhard jobbing vil marginene til slutt gå Sogndal sin vei. Gutta kommer igjen, spår ex-sogndalspilleren. Han la straks til at han ikke var imponert over det spillet som ble vist på Fosshaugane.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.