RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig, Gamst!

Foto: Martin Rickett/AP
Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen scoret da Blackburn sikret ny kontrakt.

BLACKBURN - PORTSMOUTH 2-0:

Morten Gamst Pedersen hadde spilt 30 kamper for Blackburn denne sesongen uten nettkjenning, før lørdagens hjemmemøte med Portsmouth på Ewood Park.

Etter en halv time var imidlertid måltørken endelig over for vadsøværingen.

363 dager
En retur fra David James i Portsmouth-buret landet i beina på Gamst, som fra skrått hold dunket ballen i mål via en forsvarsspiller.

Det var Gamstens første mål på 363 dager i seriesammenheng for Blackburn.

Og nordmannens første mål for Lancashire-klubben denne sesongen kunne neppe kommet på noe mer passende.

For med 2-0-seieren, etter at Benni McCarthy avgjorde kampen fra straffemerket i andre omgang, er Blackburn nå ni poeng foran Newcastle og Middlesbrough. Begge lagene ligger under nedrykksstreken, og med tre kamper igjen er det bare teorien som kan ta fra Sam Allardyces mannskap Premier League-spill også neste sesong.

Det er også sjefen selv klar over.

- Spillerne skal ha æren
- Matematisk sett er vi kanskje ikke trygge, men jeg tror vi er det, mener Allardyce ifølge Sky Sports, og gir spillerne æren for at laget har hentet seg inn igjen i serien - etter at det en stund så stygt ut for de blå og hvite.

- De (spillerne) skal ha all æren, forteller Blackburn-manageren.

- På de 19 kampene jeg har vært her har anstrengelsene og det de har oppnådd blitt belønnet ved at vi nå har nådd den magiske 40-poengsgrensen. 27 poeng på 19 kamper forteller hvor godt vi har gjort det, mener han.

Det kunne blitt spennende mot slutten av lørdagens kamp, da Portsmouth fikk tildelt straffe tre minutter før full tid. John Utaka skjøt imidlertid høyt over, og dermed var seieren - og Premier League-kontrakten - så godt som sikret for hjemmelaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere