Endelig kunne han juble

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Men det tok godt over tre og et halvt år for Henning Hauger.

10.09.09 15:11

NORGE-MAKEDONIA 2-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): 26. januar 2006 debuterte Henning Hauger for Norge. Motstander var Mexico, da et sterkt reservepreget norsk lag var på tur i USA. Det ble tap. Et par dager senere ble Norge så sendt tilbake over dammen med 0-5 i kofferten etter kamp mot USA.

Så tok det nesten tre år før Stabæk-spilleren var tilbake på landslaget, mot Nederland på Ullevaal forrige høst, men igjen ble det tap. I juni fikk han sin fjerde landskamp, da han kom innpå som innbytter i 0-0-kampen borte mot Makedonia.

Et par dager etter spilte han så fra start igjen, borte mot Nederland, og det fjerde tapet på fem kamper var et faktum.

Men på sjette forsøk, mot Makedonia onsdag, fikk 24-åringen endelig føle hvordan det var å vinne med flagget på brystet. Over tre og et halvt år etter debuten. Eller 1323 dager.

- Deilig, sier han til Nettavisen.

- Selvfølgelig betyr det noe også. Jeg har møtt tøff motstand i mine tidligere kamper, Nederland to ganger, Mexico og USA, men det er uansett tungt å tape landskamper. Man vil jo vinne hver kamp man spiller. Derfor smakte dette godt, fortsetter han.

Han hadde en tøff oppladning til landskampene, da onkelen Lars Hauger døde for en drøy uke siden.

- Dødsfall i familien er selvfølgelig tungt. Det var spesielt tungt i forbindelse med begravelsen rett før kampen mot Island. Men da fløyta gikk i kampen så tenkte jeg ikke på det. Da var det kun snakk om å spille fotball, sier han.

Og endelig gikk altså det bra!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.