RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig kunne West Ham juble for poeng

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Men londonlaget er fortsatt helt sist i Premier League.

STOKE - WEST HAM 1-1:

Fire kamper. Null poeng og 2-12 i målforskjell.

Det var fasiten til West Ham så langt i årets sesong før møtet med Stoke på Britannia Stadium. Men mens Avram Grant var borte å hvilte Jom Kippúr, skulle det endelig bli poengfangst.

I en kamp preget av en rekke stolpe- og tverrliggertreff fikset nemlig Scott Parker ledelse for gjestene fra London etter 32 minutter, etter at det mildt sagt hadde vært kaos inne i feltet.

Svakt av Robert Green
Et innlegg fra nykommer Victor Obinna ble aldri klarert, til tross for gjentatte forsøk fra Stoke-forsvaret, og ballen havnet til slutt i føttene til Parker, som enkelt kunne sette den i mål.

Ledelsen holdt seg til pause, men ikke lenger. Tre minutter etter hvilen gikk et innlegg fra Jermaine Pennant over en tung Robert Green, og Kenwyne Jones kunne heade inn 1-1.

Flere mål ble det aldri, noe som betyr at West Ham har kapret årets første poeng, mens Stoke står med fire. West Ham ligger imidlertid fortsatt helt sist på Premier League-tabellen.

Flere stolpeskudd
Men selv om det bare endte med ett mål til hvert av lagene, manglet det ikke på store sjanser. Som allerede nevnt testet flere av spillerne kvaliteten på treverket på Britannia Stadium.

Like etter at West Ham tok ledelsen vartet Frederic Piquionne opp med en skuddfinte og et herlig skudd som hadde fortjent en bedre skjebne. Franskmannen gjorde alt riktig, bare for å se ballen treffe tverrliggeren bak Thomas Sørensen i buret.

Jones traff også stolpen for Stoke. I andre omgang vartet han opp med et skudd som gikk via Robert Green i stolpen og ut. Samme mann traff senere tverrliggeren fra offsideposisjon.

Mot slutten var det Stokes Ricardo Fullers tur til å treffe ramma. Et sedvanlig langt innkast fra Rory Delap havnet på hodet til spissen. Hodestøtet gikk på undersiden av tverrliggeren, men ikke inn i målet bak en travel Robert Green.

Snytt for straffe
Lørdagens oppgjør var heller ikke fri for kontroverser, og West Ham hadde nok grunn til å føle seg en smule snytt av dommeren der de satt i garderoben etter at poengdelingen var et faktum.

Ryan Shawcross var nok heldig som unnslapp dommerens vrede da han var ute med en arm mot Carlton Cole før pause.

West Ham kunne også fort fått straffe da Obinnas skudd etter 14 minutter traff hånda til Shawcross. Pipeblåseren reagerte imidlertid ikke og dermed endte det hele altså 1-1.

Sjekk siste fotballnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere