RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig opprykk etter 55 år

Sist oppdatert:
Livorno har ikke vært i Serie A på 55 år. I går kunne de endelig slippe jubelen løs, sammen med Cagliari og Palermo.

Livorno spilte faktisk Serie C-fotball for fire år siden. Etter gårsdagens 3-1-seier over Piacenza er opprykket til den gjeveste ligaen et faktum.

31 år
Det er også en stund siden sicilianske Palermo var å finne i den beste italienske ligaen. I går vant de 3-1 over Triestina. Det er ni poeng ned til sjetteplassen med bare to kamper igjen å spille.

- Vi holdt vår avtale med historien i kveld. Det har vært en lang ventetid, 31 år, men vi kan se hvor mye dette betyr for fansen, sa Palermos trener Francesco Guidolin til Reuters etter kampen.

Cagliari og Livorno har begge 77 poeng etter sine seire lørdag. Fiorentina (70 poeng) på sjetteplass har dermed ingen mulighet til å ta dem igjen.

Fem rykkeropp
Fem lag rykker opp til Serie A denne sesongen, fordi Serie A blir utvidet til 20 lag fra og med neste sesong. Tre lag rykker ned fra Serie A, Ancona, Modena og Empoli.

Sicilia kan faktisk få to lag i den øverste divisjonen neste sesong. Messina ligger på fjerdeplass i øyeblikket. Atalanta ligger på femte. Laget som ender på sjetteplass, kommer til å spille kvalifisering mot Perugia, som endte på 15. plass i Serie A denne sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere