*Nettavisen* Sport.

Endelig, Rooney!

Foto: AP/Scanpix

Manchester United-spissen scoret sitt første ligamål siden mars.

28.08.10 21:11

MANCHESTER UNITED - WEST HAM 3-0:

Sommerens VM ble et mareritt for Wayne Rooney. Spissen, som hele England satte sin lit til, mislyktes med det meste i Sør-Afrika, og måtte reise hjem etter det som må kalles en fiasko.

Det var imidlertid ingen bombe at kraftspissen ikke fikk det til i VM. Mot slutten av forrige sesong var 24-åringen plaget av både skader og måltørke, og var slik sett ikke i sin beste form.

For til tross for at United-spilleren scoret hele 26 ganger i ligaen forrige sesong, så kom det siste tilbake i mars i 2-1-seieren over Liverpool på Old Trafford. Etter det startet tørken.

Scoret på straffe
Lørdag var det imidlertid endelig klart for en Rooney-scoring i Premier League igjen. Hjemme mot West Ham tok 24-åringen ansvar fra straffemerket og måltørken var endelig over.

Straffen kom etter at Ryan Giggs hadde blitt lagt i bakken av Jonathan Spector. United-veteranen slo tunnel på forsvareren, som ikke hang med i svingene og måtte ty til ulovligheter.

Fra krittmerket var Rooney sikker.

Fulltrefferen ble den eneste i første omgang på Old Trafford. United hadde god kontroll på gjestene fra London, men skapte ikke så altfor mye før Giggs altså ble felt av Spector.

Nani hadde i forkant testet en annen engelsk VM-syndebukk, Robert Green, men et knallskudd, men målvakten som tabbet seg ut mot USA var denne gangen med på notene.

Dimitar Berbatov spilte portugiseren fram med en flott hælpasning, og skuddet fra rundt 20 meter var godt. Green fikk imidlertid fingrene på ballen og fikk slått den i tverrliggeren.

Den samme Green viste også klasse rett før pause. Et innlegg fra Giggs ble stupheadet ut av Matthew Upson, og returen havnet hos Darren Fletcher. Midtbanespilleren fikk god tid til å stille inn siktet, og fyrte løs, men Green fikk slått ballen utenfor.

På overtid i første omgang burde Nani ha doblet ledelsen da han ble frispilt av Giggs, men portugiserens lobb over keeper gikk også over mål. Dermed sto det 1-0 til pause i Manchester.

Herlig Berbatov-mål
West ham forsvarte seg brukbart før hvilen, men i andre omgang fikk United et stadig større overtak. Dette ga også resultat i målprotokollen. Etter 50 minutter var det duket for Nani.

Paul Scholes, som igjen leverte en praktkamp på midtbanen, spilte til Rooney, som ga videre til Nani. Vingen skar inn foran mål, dro av Danny Gabbidon og banket ballen i mål.

Vertene fortsatte å skape sjanser, og både Rooney og Scholes kom til brukbare avslutninger. For gjestene var det skade-plagede Kieron Dyer som var nærmest. West Ham-spilleren fyrte løs etter godt spill i forkant, men ballen traff stolpen og gikk ut.

I stedet skulle Dimitar Berbatov sette den siste spikeren i West Ham-kista drøye 20 minutter før full tid. Nanis innlegg foran mål havnet hos bulgareren på bakerste stolpe, og med et herlig volleyspark dunket han ballen forbi Green med høyrefoten.

Flere mål ble det aldri og dermed kunne United juble for tre nye hjemmepoeng. Sir Alex Fergusons menn er nå oppe på 3.-plass med 7 poeng, mens West Ham ligger helt sist på tabellen.

Sjekk siste fotballnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.