RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig scoret Lucas: - Et aldri så lite sjokk

EKTE GLEDE: Liverpools Lucas Leiva og Philippe Coutinho trodde ikke sine egne øyne da førstnevnte fant nettmaskene. Det skjer nemlig ikke så ofte.
EKTE GLEDE: Liverpools Lucas Leiva og Philippe Coutinho trodde ikke sine egne øyne da førstnevnte fant nettmaskene. Det skjer nemlig ikke så ofte. Foto: Paul Childs (Reuters)
Sist oppdatert:
Ikke på seks år hadde Lucas Leiva (30) scoret for Liverpool. Onsdag kveld hjalp han klubben til cupavansement med sin første scoring på 2316 dager.

PLYMOUTH - LIVERPOOL 0-1:

Brasilianeren satte inn kampens eneste scoring da rødtrøyene tok seg videre til fjerde runde i FA-cupen, der Wolverhampton venter på Anfield.

I den tredje runden måtte det altså omkamp til for å kåre en vinner av Liverpool og League Two-klubben Plymouth, men Jurgen Klopps mannskap trakk det lengste strået så vidt det var og vant 1-0.

- De hadde noen sjanser, men vi hadde god kontroll på kampen, sier Liverpools manageren etter kampen.

Og sett ut fra spill og sjanser er det fortjent at Liverpool er videre.

I onsdagens kamp ropte Daniel Sturridge på straffespark da han gikk i bakken i Plymouth-boksen etter 11 minutter. Dessverre for Liverpool vinket dommeren spillet videre, og etter reprisene å dømme har Sturridge grunn til å føle seg snytt i den situasjonen.

Men Liverpool kunne juble bare noen minutter senere. En corner fant hodet til Lucas Leiva, og brassen headet inn 1-0 til bortelaget.

- Et lite sjokk

Det var hans første scoring i den røde drakten siden 16. september 2010. Det er 2316 dager siden.

- I alle dager! Seks år, fire måneder og tre dager siden forrige gang, så scorer Lucas Leiva igjen for Liverpool. Det er et aldri så lite sjokk, utbrøt TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller etter scoringen.

Etter en halvtime burde hjemmelaget utlignet. Paul Garita fikk stå helt alene i boksen, men traff ikke ballen godt nok da han skulle sette et innlegg i mål fra kloss hold. En gigantisk mulighet, men Liverpool kunne puste lettet ut.

Et kvarter før slutt var Jake Jervis farlig frempå for vertene. Plymouth-spilleren lå langflat i lufta og prøvde seg med en volley, men avslutningen traff stolpen og gikk utenfor.

Straffebom

Fem minutter før slutt fikk Liverpool straffe da Alberto Moreno ble taklet i boksen, men fra ellevemeteren tok ikke Divock Origi vare på muligheten.

Dermed ble det ikke flere mål, og nå flytter Liverpool fokus til lørdagens kamp i Premier League. Der er Swansea motstander i kampen som går av stabelen på Anfield.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere