RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ekornesvaag, Svein (Scanpix)

Endelig vant Molde igjen

Sist oppdatert:
En fyrverkeriomgang ga fem mål og rødt kort mellom Molde og Strømsgodset.

MOLDE - STRØMSGODSET 3-2:

- Det kjennes som en lettelse at vi tok tre poeng. Det var ingen stor kamp av oss, men seieren kan kanskje gjøre at vi får selvtillitten tilbake og at vi kan senke skuldrene mer neste gang, sier Molde-trener Kjell Jonevret til TV 2 etter kampen.

Da har han akkurat vært vitne til at Molde dro i land tre sårt tiltrengte poeng i et fotballdrama med en andreomgang som fortonet seg svært underholdende for et objektivt publikum. Fem mål og rødt kort var noen av ingrediensene.

Tipsene snudd opp ned
Før sesongen startet var Molde ventet å kjempe helt i toppen av Tippeligaen, noen tippet dem sågar som seriemestere, mens Strømsgodset ikke var levnet noen annen rolle enn som middelhavsfarer.

Istedenfor har sesongstarten ført Strømsgodset opp i tetstriden og Molde ned i sumpen.

Derfor var det et revansjelystent Molde som løp ut på Molde Stadion torsdag kveld. Laget tok kommandoen i kampen og hadde de største sjansene i en generelt tam første omgang.

Til pause var stillingen 0-0, men i andre omgang eksploderte kampen.

Nettavisen fulgte kampen LIVE.

Passivt Godset-forsvar
Etter fem minutter startet svenske Mattias Moström showet. Han fikk ballen rett inne på Strømsgodsets banehalvdel og forserte mot sekstenmeteren. To Strømsgodset-spillere gikk mot Moström for å utfordre ham, men plutselig ombestemte begge seg. Moström bukket og takket og førte ballen videre inn i sekstenmeteren før han fra litt skrått hold avsluttet med et kanonskudd i krysset i nærmeste hjørne. En flott scoring som ble mulig på grunn av svakt forsvarsspill.

- Jeg har sagt mange ganger at Mattias bare må begynne å tro selv at han er en god fotballspiller, så kommer vi til å få se sånne ting ofte, sier Jonevret.

Etter 64 minutter var det Molde sin tur til å feile.

Strømsgodset fikk frispark fra drøyt 20 meter, og Molde stilte opp en mur. Men i forkant av skuddet til Jo Inge Berget sprakk ytterdelen av muren opp mellom Thomas Holm og Magne Hoseth. Ballen føk gjennom sprekken og helt nede ved stolperota, utagbart for Molde-keeper Ben Amos.

Deretter skjedde ting kjapt, og det var bare å holde tunga rett i munn.

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

Rødt kort og straffe
Strømsgodsets Mohammed Keita kom skliende inn med knottene først mot Magne Simonsen. Det virket som om gresset var glattere enn unggutten trodde, for han braste inn i Simonsen uten å være i nærheten av ballen. Etter kort betenkningstid dro dommer Dag Vidar Hafsås resolutt opp det røde kortet.

- Det er et riktig rødt kort, og jeg synes det er bra at dommeren tar det. Så får dette være en generell linje de legger seg på fremover, sier Strømsgodsets trener Ronny Deila til TV 2 etter kampen.

Etter Keitas røde kort tok det tre minutter før Molde utnyttet overtallet.

Strømsgodsets Kim André Madsen hadde øynene alle andre steder enn på ballen som ble lagt inn i feltet, mens hendene kun var plantet på Moldes Baye Djiby Fall. Dommeren var ikke i tvil om at det kvalifiserte til straffespark. Det ekspederte Magne Hoseth sikkert i mål.

- Det blir to avgjørende episoder. Men hvis det er holding i feltet skal det blåses på det, så håper jeg bare dommerne fortsetter å dømme for det også fremover. Det er kjempebra, sier Deila om straffesparket som sendte hans lag under.

Etter straffen og 2-1 til Molde burde kampen vært kjørt, men den gang ei.

Amos misset
Bare minuttet senere var det Moldes keeper Ben Amos som klønet det til. Han mistet ballen etter et innlegg, og etter litt om og men fikk Marcus Pedersen banket ballen i mål fra seks meter.

Men det skulle ikke holde for Strømsgodset.

Seks minutter før full tid kom Magne Hoseth på et herlig raid inn i feltet. En blanding av et innlegg og et skudd endte til slutt hos Mattias Moström, og svensken sendte ballen mellom beina til lagkamerat Fall, via beina til en uheldig Godset-keeper Adam Larsen og i mål.

Dermed tok Molde sin andre seier for sesongen, noe som ikke var ufortjent, selv om Strømsgodsets unggutter bet godt fra seg.

Nettavisen fulgte kampen LIVE.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere