Gå til sidens hovedinnhold

Enga sløste bort poengene

Det vil seg ikke for Vålerenga.

HAUGESUND - VÅLERENGA 1-1:

Tippeligaens spillere, som serverte en forrykende runde på fotballens festdag 16. mai, rakk bare så vidt å svaie det norske flagget på nasjonaldagen, før klubbemblemet igjen skulle pryde brystkassa. Torsdag var samtlige lag i aksjon i den åttende serierunden, og unnagjorde med det den andre av tre seriekamper denne uken.

For noen er uken i ferd med å bli helsvart.

Vålerengas tredje strake tap mandag gjorde ikke Martin Andresen til en videre populær mann på Oslos fotballgale østkant.

Velkomsten blir neppe hyggeligere når de knallblå returnerer fra Haugesund - kun ett poeng rikere. Enga og Mohammed Fellah sløste bort målsjansene mot FKH, som ennå ikke har tapt hjemme mot Oslo-klubben.

- Vi skulle gjerne hatt tre poeng, med tanke på hvordan kampen utviklet seg til slutt. Spillemessig var Haugesund vel så gode som oss, men vi hadde noen store muligheter mot slutten, sa Martin Andresen til TV2 etter poengdelingen.

Dos Santos-retur hjalp ikke
Enga, som scoret flest mål i Tippeligaen forrige sesong, har kranglet enormt med nettmaskene i år. Med Freddy dos Santos tilbake på banen, etter to kampers fravær, løsnet det etter fem minutter.

Den trofaste Enga-spilleren, som er inne i sin tiende sesong for de knallblå, sendte av gårde en corner, som Stefan Strandberg plasserte i mål - hans første scoring for sesongen.

Haugesund utlignet kvarteret senere, da Rosenborg-utlånte Tom Erik Nordberg ruvet høyest i luften.

Flere scoringer ble det ikke. Selv om gjestene hadde noen gode sjanser. En kombinasjon av sløseri, samt en god Lars Øvernes i Haugesund -målet - for øvrig den unge keeperens andre eliteseriekamp - sørget for at Vålerenga kun fikk med seg ett poeng, og fortsatt sliter i tabellsumpa. Med åtte poeng er 13. plass status.

Haugesund ligger to plasser lengre ned med like mange poeng.

Sogndal overrasket Lillestrøm
I oppgjøret mellom Sogndal og Lillestrøm, fikk den nyopprykkede klubben med seg alle poengene etter 2-0-seier. Hjemmelaget fra saftbygda fikk straffe like før pause, men Ole Jørgen Halvorsen bommet fra krittmerket.

Missen ble imidlertid glemt da samme mann avgjorde kampen. Halvorsen puttet til 2-0 like etter at Even Hovland scoret 1-0-målet.

Dermed klatret Sogndal over streken og er nå nummer 14. Lillestrøm ligger på tiendeplassen, poenget bak Start.

Sarpsborg uslålige på hjemmebane
Sarpsborg har ikke sluppet inn mål på hjemmebane på åtte måneder, og har ennå til gode å tape på eget gress denne sesongen.

Heller ikke Aalesund klarte å lure ballen inn i Sarpsborg-målet - selv om sjansen flere ganger bød seg.

Isteden scoret hjemmelaget to ganger etter pause, først ved Øyvind Hoås og så ved Tom Erik Breive, og fikk med seg alle poengene. Det sendte klubben til tabellens sjetteplass, mens Aalesund falt til åttendeplassen.

HTML EMBED
Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden