*Nettavisen* Sport.

Engelsk klubb beklager profftilbud til fansen

Foto: Owen Humphreys / PA Photos / NTB scanpix

Macclesfield fristet fansen med tilbud om proffspill, men så trakk de tilbudet.

27.06.13 07:55

Den engelske klubben Macclesfield Town sliter med økonomien og forsøkte å gå utradisjonelle veier i jakten på nye inntekter.

Ifølge lokalavisen Macclesfield Express ønsket klubben å tilby «mannen i gata» muligheten til å dra på seg drakten og spille for klubben - men det ville ikke bli billig.

Den som ønsket å få drømmen i oppfyllelse måtte nemlig ut med 20.000 pund. Det tilsvarer rundt 187.000 norske kroner etter dagens kurs.

Angret på tilbudet
Kun få timer etter at tilbudet var kjent, angret klubben, skriver The Mirror.

Macclesfield skal ikke har regnet med at tilbudet ville få nasjonal og internasjonal oppmerksomhet, og skriver i en pressemelding at tilbudet var ment for lokalsamfunnet.

Etter å ha tenkt seg om, har de kommer fram til at å gi muligheten til hvilken som helst person kan være med å påvirke resultatet.

- Vi trekker derfor tilbudet og vil gjerne be om unnskyldning for fotballmyndighetene og ligaen for vår dårlige dømmekraft, skriver klubben på klubbens hjemmesider.

Ifølge avisen var det første gang en fotballklubb ville gi vanlige folk en slik mulighet. De som ville være villige til å betale skulle få minst 10 minutters spilletid for klubben.

Den som til slutt ble valgt ut skulle bli registrert som spiller hos det engelske fotballforbundet og komme på banen i ligaen kalt Conference Premier.

Må bli kvitt gjeld
Det er divisjonen rett under ligaene som hører til det engelske ligasystemet, der League Two er det nederste nivået.

Grunnen til at Macclesfield valgte å tilby en slik utradisjonell mulighet, er at klubben trenger å skaffe til veie rundt 100.000 pund før slutten av august, for å unngå konkurs.

Lokalavisen skriver at kun én person ville bli valgt ut til å få spilletid for klubben.

Amatørfotballspillere, og tidligere proffer som nå har lagt opp, ble også oppfordret til å søke. Det var selvfølgelig også et krav at man kunne betale pengene Macclesfield krevde.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty / All Over Press

Macclesfield Town Football Club ble grunnlagt i 1874. Klubbens beste plassering i ligasystemet var en andreplass i den gamle tredjedivisjon, nå League Two, i 1998.

Klubben har i dag blant andre tidligere Everton-spiller John-Paul Kissock og tidligere Chelsea-keeper Rhys Taylor i troppen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.