*Nettavisen* Sport.

Engelsk klubb fratatt 10 poeng

Foto: AFP/Scanpix

Rammet av finanskrisen.

25.02.09 18:32

Den engelske League Two-klubben Darlington ble onsdag satt under administrasjon, på grunn av dårlig økonomi. Den globale finanskrisen skal være hovedårsaken til dette.

Som en del av straffen har laget også blitt fratatt 10 poeng i serien. Dette betyr at de faller ned fra en sjuende til en tolvteplass på tabellen. Klubben har likevel to kamper mindre spilt enn mange av lagene foran, og kan fortsatt klare den viktige play off-plassen denne sesongen.

- Dette er en trist for Darlington. Det som har skjedd er en blanding av tilfeldigheter, og den globale finanskrisen, sier styreformann Chris Houghton til BBC.

Houghton tok over som styreformann i Darlington etter Stewart Morris i mars 2006, men innrømmer nå at han håper klubben kan finne nye eiere i løpet av kort tid.

- Ved å sette oss under administrasjon nå, som vi spiller bra, så kan klubbens sportslige utgifter bli brakt under kontroll. Slik sett vil klubben være attraktiv for salg.

- Jeg kommer til å støtte denne prosessen, og er også villig til å bidra med fremtidige investeringer i samarbeid med eventuelle nye eiere, sier Houghton.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag