RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Engelsk storavis: - Dette er Klopps krav til Liverpool


ETTERTRAKTET: Jürgen Klopp er Liverpools førstevalg til å ta over på Anfield.
ETTERTRAKTET: Jürgen Klopp er Liverpools førstevalg til å ta over på Anfield. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)
Hevder tyskeren vil bestemme alt på overgangsfronten om han skal ta over Liverpool.

Det har lenge blitt stilt spørsmål til Liverpools «overgangskomité» som ofte har kommet i fokus når Liverpool har ønsket å kjøpe spillere. Brendan Rodgers har måttet legge frem sine ønsker til en komité som senere har diktert hvorvidt ønskene kunne oppfylles eller ikke.

Eksempler der komiteen og Rodgers har havnet på kanten har vært når Rodgers ønsket å hente venstrebacken Ryan Bertrand og midtstopper Ashley Williams.

Komiteen bestemte at Liverpool, som prinsipp, ikke kunne hente spillere over 24år, hvilket stoppet overgangene for Bertrand og Williams, melder den engelske avisa Daily Mail.

Samme avis melder også at om Jürgen Klopp skal ta over Liverpool så vil han forlange at han alene har ansvar for overganger. Det sies at Klopp skal være interessert i en overgang til Merseyside, og at Liverpool allerede skal være i kontakt med den karismatiske tyskeren.

Klopp skal ikke være imot et samarbeid med en komité som kan komme med råd og tips så lenge han alene får diktere hvem som kommer inn dørene på Anfield.

Rodgers' hindring

Liverpool har brukt over tre milliarder norske kroner siden Rodgers’ ankomst. Til tross for spillere som Daniel Sturridge og Philippe Coutinho så har Liverpool bommet i overkant mye på overgangsfronten.

Navn som Dejan Lovren, Mario Balotelli og Fabio Borini kostet klubben mye penger, men har ikke vært i nærheten av å nå opp til det nivået som er forventet i Liverpool.

Daily Mail hevder at Rodgers selv mener at FSG (Fenway Sports Group), Liverpools eiere, ønske om suksess alltid vil være på kollisjonskurs med gruppens ønske om å signere unge spillere de senere kan selge videre for profitt. Det ser nå ut til at om Jürgen Klopp kommer inn så må denne modellen endres litt på.

Studert systemet

Liverpool skal være veldig ivrige på å ansette Klopp og det at han er ledig på markedet skal ha vært en av faktorene til hvorfor Brendan Rodgers fikk sparken. Klopp skal ha studert systemet til FSG i detalj og frykter for at hans rykte kan bli ødelagt av et oppsett der han selv ikke velger hvilke spillere som blir hentet inn.

En av Klopps store styrker i Borussia Dortmund var å identifisere unge, lovende spillere og gi dem en sjanse. Spillere som Robert Lewandowski, Shinji Kagawa og Mats Hummels ble alle hentet under Klopps tid i Dortmund, og har siden blitt stjernespillere.

Klopps resultater tyder på at Liverpool vil være i gode hender på overgangsmarkedet om de skulle ende opp «Kloppo» på trenerbenken i tiden fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere