England i tårer etter dramatisk VM-exit

UTE: De engelske fotballkvinnene er ute av VM.

UTE: De engelske fotballkvinnene er ute av VM. Foto: Geoff Robins (Afp)

Scoret selvmål i siste minutt.

Et selvmål på overtid sendte England ut av fotball-VM for kvinner onsdag. Tittelholder Japan kan se fram til en ny finale mot USA.

Semifinalen mellom Japan og England ble avgjort til 2-1 da Laura Bassett satte ballen i eget mål på overtid.

Mens de japanske jentene jublet for finalebillett, ble bilder av en utrøstelig Bassett kringkastet fra Edmonton onsdag kveld. Den engelske midtstopperen skled ballen opp i krysset like før dommeren skulle blåse av for ekstraomganger.

- Det er lov å gråte. De ga alt de hadde ute på banen, sa Englands landslagssjef Mark Sampson.

- Laura Bassett har vært symbolet på dette England-laget i denne turneringen. Hun har vært modig og sterk. Hun har holdt laget sammen. Hun fortjente ikke dette. Hun kommer til å bli husket som en helt, la han til.

Stolt Sasaki

Japans landslagssjef Norio Sasaki var høyt oppe etter seieren.

- Det var egentlig ikke et selvmål. Vi skapte situasjonen med en sterk kontring. Yuki Ogimi var der, og det var derfor Bassett ble tvunget til å gjøre det hun gjorde. Nahomi Kawasumi og Yuki Ogimi skapte målet, sa Sasaki.

- Målet kom på grunn av vår sterke vilje til å vinne. England spilte virkelig bra. Jeg ønsker at spillerne mine skal gå inn mot finalen uten å være redde for å gjøre feil, la han til.

Det sene selvmålet kom etter en massiv engelsk sjansekanonade i annen omgang. Blant annet var tverrliggeren redningen for japanerne på et skudd fra Toni Duggan.

Straffer

Kampen var også dramatisk på flere vis. Japanerne tok ledelsen fra straffemerket etter at Saori Ariyoshi ble felt av Claire Rafferty i det 33. minuttet. Kaptein Aya Miyama besørget 1-0-målet.

Det skulle bare ta sju minutter før et nytt straffespark ble tildelt, denne gang motsatt vei. Fara Williams utlignet for England og sørget for at lagene gikk til pause på 1-1.

Japanerne ble verdensmestre i 2011 ved å slå USA i straffesparkkonkurransen i en svært spennende finale. I år blir det et nytt finaleoppgjør mellom lagene, og begge har fått trent litt på straffer i semifinalene. USA scoret nemlig det første målet på straffe da Tyskland ble beseiret 2-0 tirsdag.

- Alt vi tenker på er å vinne mesterskapet, sa kaptein Aya Miyama.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.