RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

England sviktet i Moskva

Sist oppdatert:
Russland snudde 0-1 til seier 2-1 i Moskva. Nå er England i trøbbel!

RUSSLAND - ENGLAND 2-1: Wayne Rooney scoret et fantastisk mål i første omgang, men lagde straffespark for Russland midtveis i andre omgang. Det halmstrået grep russerne begjærlig tak i. I løpet av fire minutter var snudde hjemmelaget 0-1 til 2-1.

Nå er England avhengig av hjelp for å nå EM-sluttspillet i Sveits og Østerrike.

- Det er et dårlig utgangspunkt. Vi er avhengig av at Russland snubler mot Israel, fastslo landslagssjef Steve McClaren ifølge BBC etter kampen.

To raske mål
Det første russiske målet kom etter et straffespark, hvor Wayne Rooney var syndebukken. TV-bildene antydet at fellingen skjedde utenfor straffefeltet, men dommeren blåste likevel for straffespark.

- Jeg har akkurat sett straffesituasjonen igjen. Det er en absolutt skam! Det skjer utenfor feltet. Linjedommeren vinket ikke, det var dommeren som tok avgjørelsen fra langt hold. Slike ting er med på å snu kamper, raste McClaren.

Roman Pavlyuchenko var nådeløs og banket inn 1-1 bare ti minutter etter at han kom inn som innbytter.

Fire minutter etter straffemålet satte den samme Spartak Moskva-spilleren inn Russlands andre mål for dagen. Og denne scoringen kommer Paul Robinson til å bli kritisert for.

Syndebukker
Den formsvake Tottenham-målvakten sendte en retur ut i feltet, som Pavlyuchenko kom først på. 25-åringen scoret enkelt sitt andre mål for dagen og ødela muligens også landslagskarrieren til Paul Robinson i samme slengen.

Det så ikke ut som noen umulig oppgave å holde det første skuddet, og i alle fall ikke å sende returen ut mot sidelinjen og ikke til returkåte russere. Men det var altså akkurat det Robinson gjorde - og nå må vel selv landslagssjef Steve McClaren innse at Robinson i nåværende form ikke forsvarer en plass på det engelske landslaget.

Robinson-returen gjorde sitt til at Wayne Rooney trolig slapp unna syndebukkstempelet. Men faktum er at Manchester United-stjernen lagde et unødvendig straffespark - selv om fellingen skjedde utenfor sekstenmeteren - og at dette bidro til å løfte russerne fram.

Avhengig av hjelp
Synd for England og synd for Rooney, som i første omgang scoret et praktfullt mål da han dempet en stuss fra Michael Owen på brystet og banket ballen i mål med stor kraft.

Tapet betyr at fotballgale England må leve i spenning noen uker til. Russland har alt i egne hender nå, og sikrer billetten til Sveits og Østerrike med seier over Israel og Andorra i sine to siste kamper. England har bare én kamp igjen - hjemme mot gruppeleder Kroatia, som også skal møte Makedonia.

England er avhengig av at Kroatia eller Russland avgir poeng i sine gjenstående kamper samtidig som England slår Kroatia.

Se tabellen i gruppe E her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere