Gå til sidens hovedinnhold

England vant enkelt mot USA, men Rooney fikk ikke det perfekte punktumet

Landslagslegenden takket av etter 16 år med England, uten en siste nettkjenning.

ENGLAND - USA 3-0:

Dagens mest omtalte mann i England, Wayne Rooney (33), fikk en drøy halvtimes spilletid i avskjedskampen mot USA på Wembley torsdag.

Spissveteranen klarte derimot ikke å score et 54. og siste landslagsmål i kamp nummer 120 for «Three Lions».

Jesse Lingard (Manchester United), Trent Alexander-Arnold (Liverpool) og landslagsdebutanten Callum Wilson (Bournemouth) scoret i kampen som endte med 3-0-seier til England.

- Det var fantastisk å være utpå der igjen, og dette var spesielt hyggelig for meg og familien min. Dette kommer til å være med meg i lang tid, beskriver Rooney overfor BBC Radio.

Les mer: Åpner opp: - Eneste grunn til at jeg fremdeles spiller

Forstår debatten

DC United-spissen la til at han har forståelse for debatten rundt sjansen han ble tildelt for å spille avskjedskampen.

Rooney mener likevel det er en riktig ting å gjøre for spillere som har utmerket seg spesielt. 33-åringen påpekte også at hans yngste sønn for første gang fikk se faren sin spille for England.

Det manglet ikke på skuddmuligheter for Rooney mot USA, i hvert fall ikke om vi skal tro det tidvis humoristiske publikummet i London. Den aller beste sjansen fikk 33-åringen på overtid, da han kom til avslutning etter å ha dratt av to mostpillere i USA-feltet.

Den tidligere Manchester United- og Everton-stjernen fikk grei dreis på skuddet, men Brad Guzan var kjapt nede og stoppet forsøket med en utstrakt høyrearm.

- En liten meter lengre til venstre og det hadde vært mål. Men det var antagelig best at den ikke gikk inn. Det ville nok ha startet en debatt om målet skulle bli stående, smilte Rooney i intervjuet med BBC.

Han reiser tilbake til USA kommende helg for å tilbringe spillepausen der.

Stående ovasjoner

Med 33 minutter igjen av spilletida var det duket for Rooneys siste inntog på landslaget.

England-sjef Gareth Southgate valgte å bytte ut tre spillere, og Rooney fikk overta målscorer Lingards plass i angrepet. Veteranen fikk stående applaus allerede fra sine første steg inn på gressmatta.

De påfølgende minuttene var det gjestene fra Nord-Amerika som spilte seg til flest visitter i motstanderfeltet. Dog uten å finne veien til nettmaskene bak Englands keeperinnbytter Alex McCarthy.

Chelseas Ruben Loftus-Cheek fikk også klarsignal til å løpe inn på gresset 20 minutter før slutt, og han satte umiddelbart fart på sakene for hjemmelaget.

Forspilte sjanser

I det 71. spilleminuttet havnet ballen i føttene til Wayne Rooney like utenfor 16-meteren til USA. Et bortimot samstemt Wembley oppfordret selvsagt 33-åringen til å skyte, og fikk gehør.

Venstrefoten har dog aldri vært spesialiteten til DC United-spilleren og Guzan reddet lett. «Shoot»-oppfordringene fortsatte deretter å runge over stadion omtrent hver gang Rooney berørte ballen.

På overtid kom altså den gylne muligheten. Men dessverre for Rooney og alle andre som håpet på scoring, så var tidligere Aston Villa-burvokter Guzan lite villig til å la seg overliste.

Sekunder seinere kunne Rooney ha styrt inn et innlegg fra høyre om han hadde vært et par tidelssekunder tidligere frampå. Ballen forsvant, uheldigvis for tidenes toppscorer på Englands landslag, gjennom feltet.

Les også

Ousmane Dembélé angivelig saksøkt etter å ha «glemt» å rydde ut av Dortmund-leiligheten

Kommentarer til denne saken