RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Christian Hartmann (Reuters)

England vil utsette Fifa-valget

Sist oppdatert:
Dagen før valget av ny president ber Det engelske fotballforbundet om utsettelse.

Onsdag skal Fifa velge organisasjonens president for de neste årene, uten at valgmulighetene er så store:

Nåværende president Sepp Blatter er den eneste kandidaten, etter at Mohamed Bin Hammam trakk sitt kandidatur tidligere denne måneden som følge av korrupsjonsanklager.

Men dagen før dagen ber Det engelske fotballforbundet (FA) om at valget skal utsettes.

- Gir prosessen troverdighet
I en pressemelding ber FA om at andre nasjonale fotballforbund støtter to initiativer som engelskmennene har kommet med:

«For det første: Å utsette presidentvalget for å gi prosessen troverdighet slik at alternative kandidater også får tid til å kunne stille», heter det i en uttalelse fra FA-president David Bernstein.

«For det andre, å sette sammen et uavhengig utvalg som kan tilrettelegge for at slike prosedyrer følges og at alle medlemmene kan stemme.»

Avstår fra å stemme
England var en av de store favorittene til å bli tildelt Fotball-VM i 2018 i desember i fjor, men Russland trakk det lengste strået i kampen om å få tildelt mesterskapet.

Engelske medier var i harnisk etter valget, og beskyldte umiddelbart Fifa for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av både 2018- og 2022-mesterskapet. Dager etter VM-avstemningen trakk dessuten FAs styreleder Roger Burden seg fra stillingen, fordi han «ikke var klar for å jobbe med folk han ikke kunne stole på» - i denne sammenhengen, Fifa.

FA har allerede sagt at de vil avstå fra stemme i valget av president på onsdag, dersom ikke Fifa utsetter valget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere