RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Englands mest underholdende lag

Foto: PA Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Det er Ipswich. På både godt og vondt.

115 mål på 34 kamper. Det gir et snitt på 3,38 mål per kamp og gjør Ipswich til det man vel må kalle Englands mest underholdende fotballag denne sesongen.

Den tradisjonsrike klubben har så langt scoret 54 ganger i The Championship og sluppet inn 61 mål på sine 34 kamper i ligaen.

Totalen av scorede og innslupne mål - altså 115 - er mest i det engelske ligasystemet. Da er Premier League, The Championship, League One og League Two regnet med.

Vi må faktisk helt ned til Conference League for å finne et lag med høyere målsnitt per kamp. Braintree Town har scoret 61 mål og sluppet inn 64 på 36 kamper. Snittet er 3,47.

- Målrike kamper
Hovedgrunnen til Ipswichs så langt målrike sesong er ifølge Arnt Nodeland, leder i klubbens norske supportergruppe, at laget har vært svært ustabile. Sesongen har vært en berg-og-dal-bane.

- Det har i hvert fall vært målrike kamper. Vi hadde jo håpet at det skulle være motsatt, at vi hadde scoret mer enn vi hadde sluppet inn, sier han til Nettavisen.

- Før sesongen var det ventet at Ipswich skulle være blant de seks beste. Det var en målsetting å klare play-off og kjempe om opprykk. Men laget har vært for ustabilt, sier han.

Nodeland trekker fram det at laget i løpet av denne sesongen har hatt noen gode og noen svært dårlige perioder. På de fem første kampene i fjor høst ble det hele fire strake tap.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lang tapsrekke
Mens i perioden 22. oktober til 3. desember i fjor gikk laget på hele syv strake tap. Slik sett er det nesten imponerende at Ipswich fortsatt har en brukbar mulighet til å nå play-off.

- Forsvaret var problemet tidligere i sesongen, men utover i sesongen har laget blitt mer stabile bakover. Det virker som de har funnet den rette fireren etter hvert, sier Nodeland.

Den siste tiden har Ipswich vist stigende form og på de sju siste kampene har laget vunnet fem, spilt én uavgjort og tapt et oppgjør. 12 kamper gjenstår av den inneværende sesongen.

- Jeg håper vi har funnet formen nå og at den holder ut sesongen. Håpet er at når vi nærmer oss slutten av april, etter bortemøtet med Doncaster, skal vi være i play-off, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Overtidsmål
Bortsett fra et par stygge tap tidlig i sesongen har ikke Ipswich gått på så mange braktap denne sesongen. I flere av de mange målrike kampene har laget tapt etter overtidsmål.

- Selv om vi har ledet med 2-0 etter første omgang, så har det skjedd at vi har sluppet inn tre mål i andre omgang. Vi har sluppet inn altfor mange mål på overtid. Det har vært et problem.

- Hadde alle kamper blitt avblåst etter 90 minutter, så hadde vi nesten vært på play-offplass nå. Vi har tapt altfor mye på tilleggstiden, men slik er det jo, sier Ipswich-supporteren.

Selv om det har gått litt trått bakover i deler av sesongen, har det som nevnt også blitt scoret mye mål av Portman Road-klubben. Michael Chopra er toppscorer med 13 fulltreffere.

Kun to lag har scoret flere mål enn Ipswich så langt, Southampton og Blackpool, mens West Ham står med like mange fulltreffere. De nevnte lagene har imidlertid vært gjerrigere bakover.

- Jada, vi spiller til tider flott angrepsfotball. Vi har også vært gode mot de beste lagene som Cardiff og West Ham. Bakover har det også blitt bedre utover i sesongen, sier Nodeland.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Klubblogoen
Nodeland var sentral da den norske supporterklubben til Ipswich Town ble stiftet i 1989. Klubben har den dag i dag rundt 500 medlemmer og er svært aktive med å støtte favorittklubben.

Supporterlederen selv ble Ipswich-supporter tidlig på 1980-tallet. Ipswich hadde som kjent sin storhetstid på 1970- og 1980-tallet. Klubben var sist i Premier League tilbake i 2002.

- Jeg tror kanskje det var klubblogoen som fikk meg interessert i klubben. Det er en hest, ikke at jeg var noe interessert i hester. Det og blåfargen, forteller Nodeland.

- Så ble det bare mer og mer etter at jeg så klubben i tippekamper og ble mer klar over alle stjernespillerne den hadde. Alle husker Ipswich på 70- og 80-tallet, forteller han.

Medlemmer fra Ipswichs norske supporterklubb reiser stort sett alltid over på kampene - både hjemme og borte. De norske supporterne er stort sett mellom 35 og 60 år.

Supportergruppen har opplevd en jevn stigning av medlemmer de siste årene, noe Nodeland mener blant annet skyldes at det nå er enklere å markedsføre seg enn tidligere.

Går du med en Ipswich-supporter i magen? Da kan du finne ut mer omden norske supportergruppen her .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere