RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKUFFET: Landslagssjef Even Pellerud var en skuffet mann etter tapet mot England.
SKUFFET: Landslagssjef Even Pellerud var en skuffet mann etter tapet mot England. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Enorm skuffelse for Pellerud

Even Pellerud medgir gjerne at det er en enorm skuffelse for ham at han ikke får møte sitt tidligere lag Canada i VM-kvartfinale i sin gamle hjemby Vancouver.

- Vi så alle kampen mellom Canada og Sveits foran 53.000 tilskuere i Vancouver. Det er klart at kampen i seg selv, rammen rundt det og en OL-billett i potten gjør det til en enorm nedtur at vi må hjem i stedet, sa han etter 1-2-tapet mot England.

- Det var ikke noe stort engelsk lag. Vi følte oss mye bedre enn England i dag, og det er det som gjør det så fryktelig skuffende. Vi hadde grepet om kampen. Det føles veldig tøft akkurat nå.

Lenge så alt ut til å peke Norges vei i VM, og slik var det i mandagens åttedelsfinale også. I første omgang virket det lenge som det bare var ett lag på banen i Ottawa.

- Vi var gode ganske lenge, og det eneste som manglet var flere mål på de store sjansene våre. Man får gjerne straff hvis man ikke scorer. Vi hadde seks-sju fantastiske sjanser før England hadde sin første. Det er viktig i all sport å utnytte sjansene sine, sa Pellerud.

- Det var tøft da de fikk mål på sin første sjanse, mot spillets gang og den kontrollen vi hadde. Det satte oss litt tilbake mentalt. Vi kom oss for så vidt over det, men etter 2-1-målet begynte vi å se stresset ut.

Pellerud ga sin britiske kollega Mark Sampson skryt for grepene han gjorde i pausen, særlig at han markerte ut Lene Mykjåland som hadde vært veldig dominerende i første omgang.

- Han gjorde gode justeringer i pausen, og det var med på å snu kampen. Lene var veldig god for oss lenge, men det ble mindre rom for henne i annen omgang. Etter at vi kom under var vi ikke dyktige nok til å få kampen inn i vår bane igjen, konstaterte han.

- Kampen endret karakter. Da prøvde vi så godt vi kunne å påvirke fra benk, men lyktes ikke helt med det. Kanskje ville det vært lurt å ha Trine utpå der da, sa han.

Han etterlyste bedre støting på målet som avgjorde kampen.

- Vi lå lavt i 4-5-1 da. Det er helt greit, det må man gjøre i perioder, men så kom vi ikke ut for å støte. Vi kan også spørre hvor ofte hun (Lucy Bronze) treffer ballen slik. Hun tok det fram mot oss i dag, dessverre, og det skal hun ha all honnør for, men vi burde vært framme for å støte.

- Jeg forstår spørsmålet veldig godt, men det er kanskje ikke riktig dag å svare, sa han.

- Men det er klart at i dette yrket må man være ordentlig «på», ha motivasjon, energi og tro. Det er ingen åtte timers dag.

Selv ikke utsikten til et mulig omspill om OL-plass pirret Pellerud mandag.

- Det er i så fall lenge til, og mange kamper skal spilles før det. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere