*Nettavisen* Sport.

Enorm suksess for Riise

Foto: AFP/Scanpix

John Arne Riises ferske blogg har lesere fra 67 land.

21.04.10 17:51

Den norske Roma-stjernen startet for noen få uker siden bloggen www.johnarneriise.no, hvor han forteller om livet som profesjonell fotballspiller i Italia. Bloggen er rettet mot det norske markedet og foreløpig kun tilgjengelig på norsk.

Interessen for bloggen er imidlertid svært internasjonal.

Omtalt i Italia
- De siste tallene jeg fikk, viste at bloggen har hatt besøk fra 67 land. Det er helt utrolig! Jeg hadde ikke vært i nærheten av å tro noe sånt i forkant, forteller John Arne Riises rådgiver Jan Kvalheim til Nettavisen.

Dette betyr nok likevel ikke at det norske språket er i ferd med å ta opp kampen med spansk og engelsk som et av verdens mest utbredte språk, men heller at Riise er en populær idrettshelt og at det på internett finnes flere brukbare oversettingsprogrammer.

- Han har jo spilt i Monaco og Liverpool tidligere – klubber med mange fans, som Roma. Så det er veldig mange som følger med John Arne. En av de største supportersidene til Roma, romanews.eu, hadde det John Arne skrev etter den siste kampen til Roma som hovedoppslag. Det har også stått om bloggen i de italienske avisene, forklarer Kvalheim.

Det hjelper nok også at Riise og Roma for tiden kjemper om både cup- og seriemesterskapet i Italia.

Følger med andre utøvere
Riise håpet å lansere bloggen i forbindelse med OL i Vancouver. Riise er nemlig opptatt av langt mer enn fotball – han elsker å følge med på idrettsutøvere som for eksempel Petter Northug, Aksel Lund Svindal og Suzann Pettersen.

- John Arne opplever jo veldig mye interessant, men er også selv interessert i andre utøvere. Nå får han muligheten til synse om andre ting, uten å være redd for å bli feilsitert eller at avisene ikke tar med alle setningene hans.

Bloggen er fortsatt i en begynnerfase, forteller Kvalheim.

- Det skal flere ting inn på bloggen. Det er noen uker igjen av sesongen, og et par landskamper. Så kommer en sommer med fotballskole. John Arne sjekker også med Roma hvilke muligheter han har til å legge ut bilder fra treningsfeltet og lignende, for han har lyst til å krydre bloggen med bilder fra områder hvor fans og media ikke kommer til, sier Riises rådgiver til Nettavisen.

Forenkler dialogen med pressen
Bloggen er også ment å forenkle dialogen med norsk presse, som stadig maser om å få sitater i etterkant av Romas kamper.

- Han føler at sjansen for å bli feilsitert, eller at bare deler av det han har sagt blir tatt med, blir mindre nå, poengterer Kvalheim.

- En annen ting er jo at alle får like mye. Noen ganger ringer VG eller TV 2 først, så ringer du eller Dagbladet etterpå, når John Arne kanskje ikke er like tilgjengelig og kanskje ikke snakker like mye eller sier det samme. Så blir noen sure fordi andre journalister fikk mer. Noen ganger er det lettere å bare skrive i bloggen, så kan mediene hente det de vil.

John Arne Riise og Roma møter onsdag kveld Udinese i andre del av semifinalen i den italienske cupen. Roma leder 2-0 etter første kamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.