RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters-bilder sakset sammen)

Er de VMs største juksemakere?

Sist oppdatert:
Eller er de ofre? Si din mening om filming.

Kader Keita fikk Brasils Kaka utvist søndag kveld.

Rett før slutt sto en tilsynelatende intetanende Kaka i ro da ivorianske Keita løp på ham. Kaka beveget armen sin, mest for å beskytte seg for den overraskende kontakten, og traff kanskje Keita ørlite grann i magen med armen sin. Keita gikk imidlertid i bakken med et brak, og ble liggende mens han holdt seg til hodet.

Se episoden her.

Dommeren ga rødt kort til Kaka.

Mandag så vi noe av det samme igjen. Sveitsiske Valon Behrami, til daglig i West Ham, veivet riktignok med armene sine i været, men Arturo Vidal gikk i bakken som om han ble skutt da underarmen til sveitseren traff ham.

Se episoden her.

Dommeren ga rødt kort til Behrami.

Men hvem er det som dummer seg ut? Er det Kaka og Behrami? Keita og Vidal? Eller alle sammen?

Sportspill.no: Vi satser pengene på fransk fiasko

- Selvfølgelig er jeg sint
- Det er rett og slett smålig av Vidal. Han får en arm over seg. Det er kanskje et frispark, men det er overhodet ikke en bevisst albue. Måten han faller på er flau, sa BBC Radio 5 Live-ekspert Danny Mills om Vidal.

Sveits-trener Ottmar Hizfeld var ikke så snill.

Han var bare sint.

- Jeg er sint på grunn av det røde kortet. Selvfølgelig er jeg sint. Jeg sto bare to meter unna da han falt så dramatisk, men det var ikke rødt kort. Det var ikke gult kort, en gang. Det var usportslig av Vidal å lage så mye drama for å få et rødt kort på vår spiller, sa Hitzfeld.

- I VM trenger vi også de beste dommerne. Ikke bare de som er vant til å blåse i fløyta på stranden, fortsatte Hitzfeld om dommeren fra Saudi-Arabia.

Behrami hevdet etter kampen at det ikke nyttet å si unnskyld til sine egne lagkamerater.

- Jeg beklaget, men de sa at jeg overhodet ikke trengte å beklage noe. Vidal filmet. Jeg mistet balansen og beveget derfor på armene mine. Jeg traff ham vel i halsen, men han kastet seg ned og holdt seg til hodet. Det er utrolig.

Vidal ga sveitserne litt rett.

- Det var definitivt kontakt, men det skulle ikke vært rødt kort. Gult kort hadde vært nok, sa Chile-spilleren.

- Hollywood neste?
Keita fikk minst like hard skyts etter sin opptreden mot Brasil.

- Det er bare å gratulere Keita for at han klarte å lage et frispark - bare for at spilleren som ble tatt ble utvist, sa Brasils trener, Dunga, sarkastisk etter søndagens kamp.

- Det er rett og slett skammelig oppførsel av Keita. Det var en latterlig utvisning. Kaka var ikke nær ham. Det var grusom dømming. Ren filming fra Keita, oppsummerte Daily Telegraph-kommentar Henry Winter.

- Man fryktet kanskje det verste for Elfenbenskystens Kader Keita etter at han falt så dramatisk. Var karrieren hans over? Hollywood-agenter vurderer vel nå om de skal tilby Keita en ordentlig rolle som skuespiller, skriver TIME-reporter Glen Levy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere