Er dette årets største bomkjøp?

Foto: SCANPIX

Han skulle redde Liverpools sesong, men har kun startet fire ligakamper.

02.03.10 17:15

Alberto Aquilani kom til Liverpool før sesongstart fra Roma til en pris som viste seg å være 20 millioner euro. Spilleren ble sett på som en erstatter for Xabi Alonso som kreativ midtbanespiller. Dette til tross for at han i hele sin karriere som spiller for Roma og Italia kun står oppført med to målgivende pasninger på 139 kamper.

371 minutter med fotball
Midtbanespilleren som ifølge de offisielle hjemmesidene til Premier League er 177 centimeter, ifølge Wikipedia er 186 centimeter og hos ESPN er 185 centimeter høy (Liverpools offisielle sider har satt høyden til 186) har spilt totalt 371 minutter fotball i serien for Liverpool i år. Det har han gjort fordelt på fire startede kamper og fem som innbytter. I snitt har han altså spilt litt under en omgang per kamp han har deltatt i.

Den norske supporterklubben til Liverpool har gitt Aquilani 5,71 i snitt på spillerbørsen basert på de kampene hvor han har spilt lenge nok. I hans siste kamp fra start, mot Bolton 31,januar skrev supporterklubben følgende:

«Er dessverre den klart svakeste spilleren for de røde i dag. Spesielt i førsteomgangen, hvor han knapt traff med en eneste pasning og ble løpende mellom. Skal ha for fin assist når han henger i luften og header ned til Kuyt inne i feltet. Noe bedre med i det kvarteret han får i andreomgang, når han har byttet fra hvite til sorte sko. Var langt bedre da han spilte i en mer offensiv rolle i forrige hjemmekamp. Femmeren får han for assisten.»

Fem minutter i februar
I kampene i februar for Liverpool har Aquilani vært ubenyttet reserve mot Blackburn og Unirea, han fikk fire minutter som innbytter mot Manchester City, var ikke i troppen mot Arsenal og kom inn i siste spilleminutt mot Everton.

Den 23.februar skrev den tidligere Liverpool-helten Ian Rush følgende i en kommentar i lokalavisen Liverpool Echo:

- Har han gjort nok? Det enkle svaret, trist nok, må være nei.

Selv uttalte Aquilani dagen etter til Liverpools egen hjemmeside:

- Fansen har fylt meg med enorm stolthet, slik jeg var vant til fra Roma, selv om jeg ikke har bevist noe i Premier League. Det er nå min jobb å betale tilbake deres støtte og kjærlighet.

3,6 millioner i timeslønn.
Alberto Aquilani har etter det rapportene skulle tilsi en ukeslønn på 85.000 pund, en årlig kostnad på 4,4 millioner pund før bonuser. Totalt har Alberto vært i Liverpool i 29 uker, og har dermed kostet nærmere 2,5 millioner pund. Eller 6.640 pund per spilte minutt. I norske kroner vil det tilsi litt under 60.000 kroner per minutt. Eller 3,6 millioner i timelønn.

Kostnaden for å kjøpe ham var på 17 millioner pund. Fordeler man kjøpssummen på fem år, selv om det er sannsynlig at han kan bli solgt for en sum penger, så får man rundt 65.000 pund hver uke som kan legges på toppen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag