Gå til sidens hovedinnhold

Er dette Blackburns redningsmann?

Morten Gamst Pedersens lag er over nedrykksstreken takket være denne mannen.

WOLVERHAMPTON - BLACKBURN 0-2:

Årets Premier League-sesong har vært noe i nærheten av en eneste lang nedtur for Blackburn.

Morten Gamst Pedersens lag har befunnet seg under streken den meste av tiden, og fansens tålmodighet med manager Steve Kean har mildt sagt vært frynsete.

Lørdagens oppgjør mot bunnkollega Wolverhampton var derfor av det svært avgjørende slaget for de blåhvite.

Og laget besto prøven - to mål fra David Hoilett sørget for at gjestene kunne dra tilbake til Lancashire med tre uhyre viktige poeng i bagasjen.

Gamst-innkast førte til scoring
Etter at hvert av lagene hadde misbrukt et par kjempesjanser, så det ut til at lagene skulle gå til pause med smultringer i målprotokollen.

Men to minutter før hvilen fikk Blackburn innkast, og Morten Gamst Pedersen hev ballen inn mot mål. Wolves-forsvaret fikk klarert, men ikke lenger enn til kanten av 16-meteren. Der snappet Hoilett ballen, og sendte den inn i lengste hjørne.

Dermed måtte vertene gå i garderoben med et tungt baklengsmål, og det var tydelig at ulvene fra Wolverhampton hadde bestemt seg for å krige inn en utligning så fort som mulig.

Bare tre minutter ut i andre omgang fikk Steven Fletcher sjansen til å score, men angriperen skled i skuddøyeblikket, og keeper Paul Robinson kunne plukke opp ballen.

Red av stormen
Blackburn red av åpningsstormen, og midtveis i omgangen doblet istedet Hoilett gjestenes ledelse.

21-åringen fikk ballen fra Aiyegbeni Yakubu, og fra 18 meter løsnet han skuddfoten. Ballen snek seg inn i keeper Hennesseys lengste hjørne, og Blackburn var dermed på vei mot de viktige poengene.

Og da Wolves ikke klarte å utnytte noen enorme muligheter mot slutten av kampen, var det klart at de blåhvite gjestene altså klatrer over nedrykksstreken og opp på en 16.-plass på tabellen.

Uten at de av den grunn bør føle seg trygge - ned til QPR under streken skiller det bare tre poeng.

Wolverhampton på sin side befinner seg på nest siste plass, med bare Wigan - som spiller mot Norwich på søndag - bak seg på tabellen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot