Er dette dagens Premier League-hit?

Foto: Paul Ellis (AFP)

Rafael van der Vaart er en god konkurrent. Sjekk PL-overgangene her!

Og dermed er dagen over, dagen som skulle tilføre oss de store overgangene i Premier League. Men de som trodde at klubber som Manchester City og Chelsea skulle stå for de største overgangene, må tro om igjen.

Den største spenningen ut i kveldstimene dreide seg om Tottenham hadde sikret seg Rafael van der Vaart fra Real Madrid før fristen var ute. Og noen minutter før klokken ni, nesten to timer etter at overgangsvinduet var stengt, kom den foreløpige beskjeden:

Nederlenderen er på vei til Tottenham for åtte millioner pund. Spørsmålet er om alle papirene ble levert i tide. I så fall kan Tottenham-fansen smile hele onsdagen og langt ut i uka. For klubben har også sikret seg Spartak Moskvas keeper Stipe Pletikosa på lån ut sesongen.

Les også: Trakk seg fem minutter før fristen

Men én ting skal være helt klart: Birmingham, Stoke og Sunderland er også tre klubber som har stor grunn til å juble.

VM-stjerne til Sunderland
La gå: Manchester City stod for en av de største overgangene, men det var ingen stjerner som kom inn porten på City of Manchester Stadium denne dagen. I stedet forsvant Robinho til Milan for omtrent 120 millioner kroner - under halvparten av hva City betalte for brasilianeren for to år siden.

- Jeg er veldig glad. Milan er en flott klubb, sa Robinho til italienske medier da han ankom motebyen tidligere på tirsdag.

Sunderland brukte imidlertid lommeboka godt: 13 millioner pund, eller 127 millioner kroner, måtte Steve Bruce bruke for å sikre seg Asamoah Gyan fra Rennes. De fleste husker Gyan fra årets fotball-VM, da spissen misbrukte straffesparket på overtid av siste ekstraomgang mot Uruguay - et straffespark som kunne gjort Ghana til første afrikanske lag i en VM-semifinale.

Men Gyan imponerte stort under VM, og Sunderland-supportere bør heller ikke glemme at spissen dunket første straffe i straffesparkkonkurransen rett i krysset.

Overgangen er for øvrig av det nødvendige slaget for Sunderland, ettersom Frazier Campbell meldes ute med skade de neste seks månedene.

Ole Jonny Eriksrud Hansen og Dag Langerød fulgte overgangsmarkedet gjennom hele tirsdagen. Les om ryktene, dramatikken og alle overgangene her!

- Trodde ikke vi skulle få ham
Birmingham kan også glede seg til det som kan bli en svært så spennende høst. For bare hør på dette:

Tsjekkiske Martin Jiranek har vært fast midtstopper for Spartak Moskva i seks år, og bar også kapteinsbindet for den russiske klubben sist sesong. Nå er han klar for Birmingham, og det samme er sannelig Alex Hleb, på lån fra Barcelona.

Legg til Jean Beausejour fra meksikanske América for fire millioner pund, som også imponerte under VM i Sør-Afrika, og det er liten tvil om at klubben som står uten tap etter tre kamper er en av vinnerne i overgangsmarkedet for denne gang.

- Jiranek har fantastisk erfaring både fra internasjonalt spill og på klubbnivå. Vi trengte folk i forsvar, og han er en god signering, sier Birmingham-sjef Alex McLeish om førstnevnte.

- Vi har snakket om Hleb noen år, uten å tro at vi kunne få ham. Dette er en stor signering for oss, og vi er veldig glade for å ha ham her, legger han til om Hleb.

Når det gjelder Stoke, bekreftet klubben til slutt at de har sikret seg trespannet Eidur Gudjohnsen, Jermaine Pennant og Marc Wilson. Gudjohnsen blir i Stoke på lån ut sesongen, mens Pennants låneperiode i første rekke strekker seg til januar.

Sjekk overgangene som er verdt å nevne i faktaboksen på høyre side.

Ingen ny Liverpool-spiss
Ellers har de fleste fått med seg at Roy Hodgson har hentet sin gamle elev Paul Konchesky fra Fulham til Liverpool. Mer om overgangen kan du lese her. Flere nye spillere ble det imidlertid ikke på Liverpool denne gangen, selv om det var ventet at minst én spiss skulle bli klar før overgangsvinduet stengte.

Mange Arsenal-supportere håpet på en ny keeper, spesielt ettersom Arsène Wenger har uttalt gjennom hele sommeren at en ny sisteskanse skulle komme til klubben. Men det ble ingen målvakter denne gang: Det eneste som skjedde på Emirates Stadium på tirsdag var at Armand Traore forsvant til Juventus på lån.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag