*Nettavisen* Sport.

Er dette EMs største gullfavoritt?

Foto: AFP/Scanpix

Tyskland virker råsterke drøye seks måneder før EM.

15.11.11 23:18

TYSKLAND - NEDERLAND 3-0:

På den offisielle FIFA-rankingen er Nederland ranket som nummer to, mens Tyskland følger på tredjeplass. Europa- og verdensmester Spania topper den ferskeste listen.

Tirsdag møttes nummer to og tre på rankingen til dyst i Tyskland og de 51.500 fremmøtte fikk se et hjemmelag som virkelig ser ut til å være i form drøye seks måneder før EM.

Müller fikset ledelse
Tyskerne viste allerede under VM i 2010 at de hadde noe på gang og en fin miks av unge talenter og rutinerte herremenn spilte seg til en bronsemedalje i mesterskapet.

Nå har de unge blitt litt eldre, noen nye unggutter har kommet til og laget virker rett og slett råsterkt. Og nettopp de fikk erkefiende Nederland erfare.

Allerede etter 15 minutter ordnet Bayern München-stjernen Thomas Müller 1-0-ledelse for vertene. Veteranen Miroslav Klose var nest sist på ballen før den gikk i nettet.

Og bare ti minutter senere var tyskerne igjen på farten. Denne gangen var det Klose selv som satte ballen forbi Maarten Stekelenburg. Mesüt Özil noterte seg for assist.

I andre omgang var rollene byttet. Etter 66. minutter satte nemlig Özil spikeren i kista. Miroslav Klose noterte seg i samme slengen for sin andre målgivende denne kvelden.

To sterke landslag
Til tross for at det ble tre i sekken for de oransje var det langt fra noe svakt lag de stilte med. Dirk Kuyt, Klas Jan Huntelaar, Wesley Sneijder og Mark van Bommel var noen av stjernene.

Tyskerne på sin side hadde offensive folk som Toni Kroos, Lukas Podolski, Müller, Özil, og Klose på banen fra start. Folk som Manuel Neuer, Sami Khedira og Jerome Boateng spilte også.

Så gjenstår det bare å se om dette er godt nok til å gå hele veien når EM sparkes i gang 8. juni i Polen. All fornuft tilsier at Tyskland, som vanlig, må regnes som en stor favoritt.

De fleste holder kanskje en knapp på at Spania nok en gang skal gå til topps, men det er nok ingen som blir overrasket om det er Joachim Löws menn som til slutt løfter pokalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.