RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er dette hemmeligheten bak VM-suksessen?

VANVITTIGE REFLEKSER: Keylor Navas viste i en duell med tennisspiller Pablo Andujar hvilke egenskaper han besitter.
VANVITTIGE REFLEKSER: Keylor Navas viste i en duell med tennisspiller Pablo Andujar hvilke egenskaper han besitter. Foto: Levante (Skjermdump Youtube)
Sist oppdatert:
Sjekk superkeeperens imponerende refleksredninger.

Costa Ricas superkeeper Keylor Navas har vært en av fotball-VMs største suksesser.

I gruppespillet stoppet han effektivt Uruguay, Italia og England, mens han i åttedelsfinalen mot Hellas ble den store helten i straffesparkkonkurransen.

- Vi la igjen frykten vår hjemme, og det er derfor vi endte opp med å vinne en gruppe som besto av tre tidligere verdensmestere. Vi er ikke redd for noen, sa en offensiv Navas før han avgjorde mot Hellas.

Tøff reise
De imponerende VM-prestasjonene har for alvor fått Europas storklubber på banen, og 27-åringen rapporteres å være jaktet av Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal og Liverpool.

Og det er ikke vanskelig å forstå når man har sett keeperens vanvittige refleksredninger i Brasil.

På fire kamper har Navas gjort fjorten kvalifiserte redninger, og kun sluppet inn to mål. Det er færrest i VM.

Suksesshistorien Keylor Navas har imidlertid pågått i lengre tid allerede, og før han ankom VM hadde Navas lagt bak seg en kjempesesong i spansk fotball.

Selv om klubben hans, Levante, havnet på en beskjeden 10.-plass i La Liga, sto Navas, sammen med Thibaut Courtois, fram som ligaens beste keeper.

Ifølge Daily Mail var det kun Courtois som slapp inn færre scoringer, men da skal det også nevnes at Atletico-keeperen trolig hadde Spanias beste forsvar foran seg. Navas vartet i tillegg opp med flest redninger av alle La Liga-keeperne i løpet av 2014/15-sesongen.

- Jeg har hatt en tøff reise for å komme dit jeg er i dag og det har vært hard kjemping hele veien. Nå får jeg igjen for alt strevet, sa Keylor Navas før VM startet.

STRAFFEHELT: Keylor Navas redder her Theofanis Gekas' forsøk fra straffemerket, og avgjør langt på vei åttedelsfinalen mot Hellas.


Tennis-skudd
Mye av æren for suksessen kan han trolig tilskrive Levantes keepertrener Luis Llopis. Selv om Navas ankom Levante med et rykte på seg for å være en meget dyktig skuddstopper, mente Llopis at han likevel ikke hadde nådd sitt makspotensiale.

Under Llopis veiledning har Navas tatt av seg fire-fem kilo, og blitt enda raskere.

- Timer med tempotrening har betalt seg i hans evner til å akselerere og bevege seg, sier Luis Llopis.

Ikke lenge før avreise til Brasil, ble Keylor Navas utfordret av den spanske tennisprofilen Pablo Andujar for å se hvor mange tennisballer keeperen klarte å redde.

Andujar sendte av gårde skudd i 160 kilometer i timen drøyt 20 meter fra mål.

I videovinduet under kan du se hvordan superkeeperen tok seg av de knallharde tennis-skuddene.


Lørdag møter Keylor Navas og Costa Rica Nederland i kvartfinale i VM. Da må superkeeperen trolig varte opp med enda en storkamp, skal laget fra Mellom-Amerika ha noen sjanse til å fortsette VM-eventyret.

Kampen har avspark klokken 22, og både den og resten av VM-kampene kan du følge i Nettavisens livesenter.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere