Er dette Liverpools framtid?

Foto: (Liverpoolladiesfc.co.uk)

Det finnes en trøst for deprimerte Liverpool-fans. Ubeseiret i Premier League og videre i FA-cupen.

For Liverpool-fans har det vært langt mellom høydepunktene i årets sesong. Trøsten for trofésultne fans har oftere vært øl enn poeng i Premier League og seire i cuper. Nå finnes det mer en duggfriskt øl som kan drukne sorgene.

Damelaget til Liverpool FC har i år spilt 12 kamper i serien. Alle har endt med seier. Tabellen viser en målforskjell på 39-12, som også betyr at laget er det som har vært flinkest framover og bakover i sin divisjon - Premier League (Northern). Bak seg på tabellen har man lag som Leicester City, Manchester City, Newcastle United og Aston Villa.

Engelsk ryggrad
For fans som gjerne skulle sett mer «engelsk blod» i laget sitt er det også verdt å følge med på damelaget. Den eneste ikke-britiskfødte spilleren på laget er midtbanespilleren Anisha Bateman, som tross alt flyttet fra sitt hjemland Zimbabwe som tiåring til England. Tolv av spillerne i førstelagstroppen er til og med «ekte» Liverpudlians.

Skal man strå noe salt i sårene så er det slik at den Premier League som Liverpools damelag spiller i egentlig er et hakk under toppnivået - The FA Tesco Woman's Premier League. En divisjon som for øvrig ledes av Sunderland foran Arsenal.

Cupspenning
Søndag 31.januar spilles fjerde runde i kvinnenes FA-cup. Liverpool møter Chelsea, som ligger i divisjonen over på en 4.plass. Damelaget til Liverpool slo for øvrig ut Preston North End i 3.runde, en kamp som ble avlyst fire ganger før den ble spilt. Sluttresultatet i den kampen ble 4-1 til Liverpool.

Hjemmebane
Damelaget til Liverpool spiller sine kamper på hjemmearenaen til Skelmersdale United FC. Laget som eier banen spiller i Northern Premier League Division One North, noe som ville tilsvart 8.divisjon.

Reservelaget til Liverpool-damene vant for øvrig serien i 2007, med mange av spillerne som i dag utgjør førstelaget. Det ble feiret slik:

HTML EMBED

Her finner du hjemmesiden til damelaget til Liverpool

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.