RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er dette «tidenes kvalikbombe»?


UT: Robin van Persie og Nederland sliter tungt for tiden.
UT: Robin van Persie og Nederland sliter tungt for tiden. Foto: Umit Bektas (Reuters)
Sist oppdatert:
Nederland ser ut til å ikke komme seg til EM.

TYRKIA - NEDERLAND 3-0:

Nederland var i VM-semifinale forrige sommer. Nå ser det ikke like lyst ut for de oransjkledde. Med to kamper igjen å spille i EM-kvalifiseringen, ser de nå ut til å ikke få delta i neste sommers EM i Frankrike.

Lag som Island, Tsjekkia og Tyrkia har vist seg for sterke for nederlenderene i denne kvalifiseringen, og Nederlands siste håp er at Tyrkia snubler i sine siste kamper.

Nederland har igjen Kasakhstan og Tsjekkia, mens Tyrkia møter Tsjekkia og Island. Nederland har altså på papiret det enkleste kampprogrammet igjen. Tsjekkia og Island har dog ikke noe å spille for, ettersom de allerede er klare for EM. Havner Tyrkia og Nederland på lik poengsum, får Tyrkia play-off-plassen på innbyrdes oppgjør.

Det er et stort sjokk at Nederland sliter på denne måten. Jonas Bergh-Johnsen, som dekker landslaget for TV Norge, stiller spørsmålet om det kan være tidenes kvalifiseringsbombe dersom nederlenderene ikke en gang klarer play-off til EM.

«Nederland in deep shit. Under 2-0 i Tyrkia. Fjerdeplass i gruppa på livetabellen. Tidenes kvalikbombe om de ikke engang når playoff?»

Mot Tyrkia slet Nederlenderne fra start. Allerede etter åtte minutter scoret Oguzhan Özyakup 1-0 til vertene. Etter en liten halvtime la Arda Turan på til 2-0. Derfra var det ikke noen tvil om hvor poengen ville ende. Like før slutt scoret også Burak Yilmaz, og kampen endte 3-0.

Nederland er nå to poeng bak Tyrkia på tabellen. De har ingen sjanse til å hente Island og Tsjekkia, som er ni poeng foran hollenderne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere