RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Victor R. Caivano / AP

Er dette verdens beste målvakt?

Sist oppdatert:
Nettavisens lesere har talt. Her er målvakten alle drømmer om.

I samarbeid med Football Manager 11 har Nettavisen hatt konkurransen om å sette opp tidenes drømmelag. Over 2500 lag har blitt sendt inn, og vi gir deg nå resultatene.

Vi starter bakerst med målvakten. Sisteskansen. Keeperen. Kjært barn har mange navn, men det var ikke mange navn som ble plukket ut av Nettavisens lesere i deres jakt på den aller beste målvakten.

Den beste målvakten
Hele 57 prosent av alle som sendte inn valgte nemlig den spanske landslagsmålvakten Iker Casillas. Real Madrids sisteskanse med 116 A-landskamper for sitt hjemland var et så klart valg at det nærmest er liten tvil om hvem de aller fleste drømmer om.

Les også: Anmeldelse av Football Manager - terningkast 6

En evig toer?
Den 29 år gamle målvakten fikk en annen spanjol bak seg. Det var nemlig Liverpools målvakt Jose Manuel Reina som kom på en andreplass. En plass Reina er vant til fra det spanske landslaget. 28 år gamle Reina har 21 A-landskamper for Spania, men langt flere om man telte med kamper på benken for Spania bak nettopp Casillas. Hele 17 prosent valgte Reina slik at den spanske landslaget endte opp med totalt 73 prosent av absolutt alle stemmer.

Tsjekkia og Tyskland
Bak de to spanjolene kom Chelseas Petr Cech (74 landskamper for Tsjekkia) med 11 prosent av stemmene, mens det var tyske Manuel Neuer (Schalke, 15 landskamper for Tyskland) som tok fjerdeplassen med 6 prosent av stemmene.

De andre valgte
Andre målvakter som fikk en del stemmer var Julio Cesar (Inter Milan, 53 landskamper), Joe Hart (Manchester City, 7 landskamper for England), Hugo Lloris (Lyon, 19 landskamper for Frankrike) og Gianluigi Buffon (Juventus, 102 landskamper for Italia). To innsendere hadde også valgt Igor Akinfeev (CSKA Moskva, 46 landskamper for Russland), mens en valgte Steve Mandanda (Marseille, 13 landskamper for Frankrike).

Er disse de neste?
Det er ingen tvil om at Football Manager-serien (tidligere Championship Manager) har klart å plukke talenter før de fleste speidere har klart det. Skal man tro årets utgave er dette målvaktene man bør se opp for:

David Ospina (Nice) - 22 år gammel, 15 landskamper for Columbia
Matej Delac (Chelsea) - 18 år gammel, 13 aldersbestemte landskamper for Kroatia
Silviu Lung Jr (U Craiova) - 21 år gammel, 1 landskamp for Romania (19 for U-21)
Alphonse Areola (Paris St. Germain) - 17 år gammel
Jack Butland (Birmingham) - 17 år gammel, spilt U-19 kamper for England

Følg med i morgen for å få med deg forsvaret!

Les mer om Football Manager 2011 her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere