*Nettavisen* Sport.

Erik Thorstvedt: - Kan ikke tenke på å bytte landslagssjef nå

UNDER PRESS: Norges landslagstrener Per-Mathias Høgmo måtte se at det ble poengtap for Norge mot Aserbajdsjan i EM-kvalifiseringskampen i fotball på Ullevaal stadion. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Det mener fotballekspert Erik Thorstvedt.

Lørdag kunne Nettavisen fortelle at 8 av 10 vil at landslagssjef Per-Mathias Høgmo skal gå.

Nettavisen har spurt sine lesere om Per-Mathias Høgmo bør fortsette som landslagssjef i en uhøytidelig spørreundersøkelse. I skrivende stund har 11659 avgitt sin stemme, og resulatet tyder på en svært dårlig stemning blant supporterne: 79 prosent svarer at han bør gå.

- Forstår skuffelsen
Tidligere landslagsspiller Erik Thorstvedt forstår at folk er skuffet, men mener at det er tullete å skulle begynne en diskusjon om å vrake landslagssjefen nå.

Klikk på bildet for å forstørre.

UENIG: Fotballekspert Erik Thorstvedt mener vi ikke kan starte en diskusjon om bytte av landslagssjef nå. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Det er veldig rørete å begynne å tenke i de baner at vi bør bytte landslagssjef. Vi kan ikke begynne å tenke på det nå midt under en EM-kvalifiseringen. Jeg forstår at folk er skuffet etter poengtapet, men det er fremdeles veldig tidlig, sier Thorstvedt til Nettavisen.

- Høgmo har en seiersprosent på elleve prosent på Ullevaal Stadion etter ni hjemmekamper. Hva tenker du om det?

- Statistisk sett har det begynt forferdelig for Høgmo. Man ville endre spillestil og det tar tid å få satt den, men over tid bør resultatene komme. Selv om det ble poengtap mot Aserbajdsjan har vi fortsatt skjebnen i våre egne hender, og klarer man en seier mot Bulgaria, bør vi i hvert fall komme til en playoff. Hvis man ikke klarer å komme til en playoff er det helt naturlig at det blir tatt en diskusjon rundt posisjonen som landslagssjef.

Tallene som bør bekymre Høgmo
I 19 kamper har Per-Mathias Høgmo ledet Norges landslag fra trenerbenken. Det har resultert i fire seirer, seks uavgjorte kamper og ni tap.

Fakta

Norge under Høgmo

Landslagssjefen har dermed en tapsprosent på 47 prosent og en seiersprosent på stusselige 21 prosent.

På 19 kamper har Norge scoret 14 ganger og sluppet inn dobbelt så mange mål. Laget har dermed et scoringssnitt på 0,73 per kamp.

De fire seirene Høgmo har ledet Norge til, har kommet mot Moldova, Malta, Aserbajdsjan og Bulgaria. Bare sistnevnte kamp ble spilt på norsk jord.

De øvrige åtte hjemmekampene har endt med fem uavgjort og tre tap. Det betyr igjen at Høgmo på hjemmebane har en seiersprosent på 11.

Sammenlignet med forgjengerne er det et trist skrue. Egil Drillo Olsen kunne nemlig vise til 64 prosent seiere på hjemmebane.

Åge Hareide ledet Norge til seier i 32 prosent av hjemmekampene, mens Nils Johan Semb gjorde det samme i 42 prosent av sine kamper som landslagssjef.

Også forgjengernes seiersprosent totalt var langt bedre enn hva Høgmo kan vise til.

Drillo ledet nemlig Norge til seier i 51 prosent av sine kamper, Semb i 42 prosent og Hareide i 41 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag