Gå til sidens hovedinnhold

Eriksson vil ha Villa-jobben

- Ja, han er interessert.

Som lyn fra klar himmel, i hvert fall for utenforstående, sa Martin O’Neill opp jobben som Aston Villa-manager mandag.

Årsaken til oppsigelsen var krangel om penger til spillerkjøp, eller rettere sagt: ordre om at O’Neill måtte selge spillere.

Mange nevnt
Engelsk presse startet selvsagt umiddelbart spekulasjonene om O’Neills etterfølger, og de vanlige navnene ble trukket opp av hatten. Martin Jol, Alan Curbishley, Gareth Southgate, Slaven Bilic, David Moyes og Sven-Göran Eriksson, blant annet.

En kilde nær Eriksson sier til The Guardian at svensken er svært interessert i å ta over Birmingham-klubben.

- Selvsagt vil Sven være interessert i denne jobben. Han har alltid sagt at han gjerne vil tilbake til Premier League. Det er et stort mål for ham, sier kilden til avisen.

Sven-Göran Eriksson ble ansatt som manager for Mancester City før 2007-2008-sesongen, men ble sparket i mai. Siden den gang har svensken trent Mexico og Elfenbenskysten uten de helt store resultatene.

- Ingen kontakt
Erikssons offisielle agent, Athole Still, sier at det ikke har kommet noen henvendelse fra Aston Villa.

- Sven blir koblet til mange store jobber, men i øyeblikket har det ikke vært noen kontakt, sier Still.

USAs landslagstrener Bob Bradley er den andre favoritten til jobben i øyeblikket. Og både Bradley og Eriksson kan appellere til Aston Villas amerikanske eier Randy Lerner, som i løpet av kort tid kommer til England for å diskutere O’Neills etterfølger med klubbledelsen og styret.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken