RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erlandsen etter Hoffs Lillestrøm-kritikk: - Det er slitsomt i perioder


SVARER På KRITIKKEN: Lillestrøm-trener Arne Erlandsen.
SVARER På KRITIKKEN: Lillestrøm-trener Arne Erlandsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Eksperten rettet krass kritikk mot Lillestrøms TV-stunt. Hovedtrener Arne Erlandsen har forståelse for utspillet.

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Under TV 2s FotballXtra søndag kveld, kom tidligere Lillestrøm-trener Ivar Hoff med sterk kritikk av VGTV-serien «På innsiden», som har fulgt klubben svært tett denne sesongen.

Den krasse kritikken ble omtalt av Nettavisen og fotballeksperten, som var trener for LSK i perioden 1991 til 1993, mente blant annet at tilstedeværelsen TV-serien medfører tar vekk fokus, og båndlegger både spillere, trenere og ledelsen i Romerike-klubben.

- De vil sikkert ikke innrømme det hvis du spør dem, men jeg har diskutert dette med så mange. Og veldig mange holder med meg, av den kjernen i Lillestrøm som møtes hver morgen og drikker kaffe og er redde for at laget vårt skal gå ned i Obos-ligaen, sa Hoff i FotballXtra-studio.

- Det er slitsomt

Etter seieren borte mot Tromsø søndag, svarte flere i Lillestrøm på kritikken fra den tidligere treneren.

KRITISK: Tidligere Lillestrøm-trener og ekspert Ivar Hoff.

- Det er både plusser og minuser med å ha TV-kamera inne i garderoben og i nærheten av spillere, trenere og ledere. Det er ikke døgnet rundt, men det er i arbeidstiden i hvert fall. Så jeg har forståelse for hva Ivar sier. Han er en klok mann, sier sportssjef i Lillestrøm, Simon Mesfin.

Konfrontert med kritikken, har også Lillestrøm-trener Arne Erlandsen forståelse for det Hoff mener.

- Dette er noe nytt og det er tett. Jeg merker det selv at det er slitsomt i perioder å ha mikrofoner rundt seg til nesten enhver tid. Men igjen vi gikk inn i dette, og hverdagen har nå blitt en del av det. Hadde vi vunnet hver match, hadde det bare vært gull og grønne skoger. Men det har vi ikke gjort, og det visste vi antagelig i forkant at ikke kom til å skje, forteller Erlandsen til Nettavisen.

Omdømmebygging

Både Brann og Vålerenga har gjort grep for i perioder begrense medias tilgang til spillere. I LSK valgte man bevisst å gå i helt motsatt retning.

- Før VGTV så tok vi en beslutning for en stund tilbake om å åpne garderoben for pressen hjemme på Åråsen etter kamp. Så spillerne og vi som klubb er ikke uvant med å ha noen der rett etter kamp, men det er klart det blir under litt mer styrte forutsetninger. I utgangspunktet ønsker Lillestrøm å være en åpen klubb, og da må vi på en måte stå for det og gjøre deretter, sier Mesfin til Nettavisen.

Både Mesfin og Erlandsen forteller om et fint samarbeid, samtidig som de har forståelse for at de og VG har forskjellige jobber. Mengden har også vært noe man har tenkt på, og noe man fortløpende har gjort vurderinger rundt.

- Man kan se det mange mente med å inngå avtalen med VG om å slippe inn, og det er det med å bygge et omdømme for klubben og gjøre seg attraktive mot sponsormarkedet. Men det er klart man ser noen konsekvenser av det i negativ forstand, fordi man viser jo alt. Selvfølgelig små snutter, men det er tilgang på det aller meste, selv om jeg vil si vi styrer noe av det selv, sier Mesfin til Nettavisen.

- Vi kan gjøre noen valg underveis og det er under et tillitsforhold med VGTV. Nedsiden kan kanskje være at det blir litt for mye kamera, ikke det at man må ta hensyn til det, men at det er en nedside på den måten at kamera er der, forklarer Mesfin.

Erlandsen forteller at de har forsøkt å vise klubben fra sin beste side. Samtidig er det ikke alltid like enkelt.

- PLUSSER OG MINUSER: Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin om TV-serien «På innsiden».

- Så er det klart, negative settinger blir treff, mens positive settinger, som man har mye mer av, blir null treff. Det er sånn media er, og vi visste at det kunne skje, sier Erlandsen.

- Ikke vært noe tema

Blant spillerne har det ikke vært noe problem at de har blitt fulgt så tett.

- Det har vi innfunnet oss med. Vi var enige om å gjøre det, så da var vi innstilt på å gjøre det, så det har ikke vært noe tema, sier Frode Kippe til Nettavisen.

Han forteller at spillerne ble hørt før avtalen ble inngått, og veteranen vil ikke bruke det som en grunn til LSKs noe svake sesongstart.

- Vi hadde mulighet til å si det vi ønsket før dette skjedde, så det hadde vi. Da får vi gå for det og det må vi bare stå for. Tror ikke det har vært noen årsak til den dårlige starten her, sier Kippe til Nettavisen.

Hovedtreneren er i hvert fall klokkeklar på en ting.

- Vi bruker ikke VGTV som en unnskyldning for at vi ikke vinner fotballkamper. Vi kom inn i dette med åpne øyne og vi kommer til å stå med de uansett om vi taper eller vinner. Vi fokuserer på det vi gjør. Vi må tøle støyten. Det er slik vi er i LSK, avslutter Erlandsen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere