*Nettavisen* Sport.

Erlandsen frykter ikke forventningene

Den nybakte IFK Göteborg-treneren Arne Erlandsen er ikke redd for forventningspresset når han tar over roret i klubben som lenge lå an til å vinne Allsvenskan denne sesongen.

08.11.04 18:52

IFK Göteborg har hatt en god sesong i Allsvenskan og var med å kjempe om det svenske seriegullet til det kun gjensto tre runder av årets sesong. Men med kun ett poeng på de tre siste kampene glapp gullet for IFK, og klubben ble nummer tre.

Og selv om avtroppende IFK-trener Bosse Johansson ledet laget til medalje og Royal League, frykter ikke Arne Erlandsen forventningspresset når han tar over som hovedtrener 15. november.

- Det er noe man må leve med som fotballtrener. Alt er bare bra når man vinner, og et helvete når man taper. Slik er det uansett hvor du er, sier Erlandsen til TV 2 Nettavisen.

Etter å ha blitt introdusert for svensk media på en pressekonfreanse mandag ettermiddag, møtte han spillerne for første gang.

- Jeg hilste på spillerne i dag etter treningen. Det var bare et kort introduksjonsmøte, så det var ikke noe problem. Og heldigvis ligger ikke Göteborg langt fra Norge, så spillerne skjønner i hvert fall hva jeg sier, de fleste av dem uansett, sier Erlandsen.

Den nye IFK-treneren ønsker ikke å si noe om eventuelle endringer eller spillerinnkjøp.

- Nå må jeg først få satt meg inn i spillerstallen så får vi ta det derfra. Laget har hatt en god sesong i år, så jeg må bygge videre på det fundamentet sammen med spillerne. Men det er klart at alle trenere ønsker å ha gode offensive og underholdende lag som vinner kamper, men det er for tidlig å si noe om endringer ennå.

Torsdag sitter Erlandsen på benken i Royal League-oppgjøret hjemme mot Köbenhavn, men kun som obeservatør. Den endelige debuten som svensk trener kommer først på norsk jord mor Tromsø 20. november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.