RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erlandsen misfornøyd med poeng

Sist oppdatert:
ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): Til tross for poeng mot Rosenborg, var ingen i Lillestrøm fornøyd med det.

LILLESTRØM – ROSENBORG 2-2: Under tilsvarende oppgjør i fjor stakk trønderne hjem med tre poeng etter å ha utklasset Lillestrøm med hele 6-0. Denne gangen skulle de samme trønderne måtte si seg fornøyde med det ene poenget de fikk med seg, noe som sier mye om hvor langt fremover Lillestrøm har kommet. Holdningene i hjemmegarderoben etter 2-2-kampen tyder på det samme.

- Jeg er ikke fornøyd, og ønsker å vinne hver eneste kamp vi spiller. Spiller vi godt i to ganger 45 minutter så er jeg fornøyd, men det er vi langt unna i dag, sier en tydelig skuffet Lillestrøm-trener til TV 2 Nettavisen etter 2-2-kampen, og har helt rett i sine observasjoner.

Se her for kampfakta og spillerbørs.

To lag, en omgang hver
Kanarifuglene varierte enormt i sine prestasjoner mot fjorårets seriemester, og kan takke sin utmerkede sisteskanse Emille Baron for at det ikke ble mer enn to baklengs. Ikke bare stoppet han Harald Martin Brattbakks straffe etter fem minutter, den sørafrikanske landslagskeeperen hadde også et par andre hundreprosentsredninger som det oste kvalitet av, både før og etter sidebyttet. Hans lagkamerater oste det imidlertid bare kvalitet av etter hvilen, mens det knapt var svetteos av de samme spillerne før sidebyttet:

Rosenborg dominerte kraftig før sidebyttet, og var både uheldige og udyktige som måtte nøye seg med 1-1 til pause. Harald Martin Brattbakks straffemiss endte opp i corner, hvor Ørjan Bergs stuss traff Magnus Powells ben i rekordfart, og svensken kunne nøye seg med årets første nettkjenning, om enn i feil mål.

Rosenborg fortsatte å presse hjemmelaget, spesielt på Lillestrøms høyreside hvor Petter Werni fikk en tøff dag på jobben. Ståle Stensaas slo det ene presise innlegget etter det andre, men enten var Pål Steffen Andresen eller Frode Kippe i veien, eller så gikk Azar Karadas headinger utenfor eller rett på Emille Baron.

I stedet var det hjemmelaget som på klassisk Lillestrøm-vis skulle lure seg til et mål rett før pausen. Et høyt innlegg fra siden ble headet ned av Magnus Powell, og Arild Sundgot fikk kriget inn utligningen fra fem meters hold – storscorerens andre nettkjenning på Åråsen denne sesongen.

Like deilig som det var ufortjent
Etter sidebyttet kom et tent hjemmelag i høyt tempo, tydelig innstilt på å krige Rosenborg i senk. Trønderne ble presset stadig lenger tilbake på banen, og hjemmelaget skaffet seg sjanse på sjanse i den fartsfylte og velspilte kveldskampen. Da Espen Søgård headet inn 2-1 for Lillestrøm 20 minutter før slutt, trodde mange dette skulle gå veien.

- Ja, det trodde jeg virkelig, innrømer Søgård, som med søndagens scoring har doblet målkontoen fra i fjor.

Passive LSK måtte betale
- Dessverre blir vi for feige, og legger oss langt bakpå. Vi må tørre mer, være mer sultne, men dessverre har vi en tendens til å legge oss bakpå når vi leder, innrømmer ’fuglas midtbanemotor.

Mot Rosenborg kan akkurat det fort bli dyrt. Og det ble det.

Til tross for Arne Erlandsens kraftige gestikulasjoner og rop om å få laget mer frem på banen, lå Lillestrøm-spillerne altfor dypt på banen, ble løpende imellom ballsikre Rosenborg-spillere, og de måtte derfor pent se Azar Kharadas tuppe inn utligningsmålet drøye ti minutter før dull tid.

- Frode (Johnsen) får stusset ballen, og jeg får den akkurat der jeg vil ha den, sier den utvandrede bergenseren til TV 2 Nettavisen, tydelig fornøyd med at årets første nettkjenning er i boks.

- Greit med poengdeling
I Rosenborg-leieren var det ingen sure miner tross ”kun” et poeng, og gjennomgangstonen var at hatlaget Lillestrøm var et lag man definitivt skal regne med i toppen i år.

- Det var ikke ufortjent at Lillestrøm gikk opp i 2-1, men uavgjort var et greit resultat basert på vår førsteomgang og de ti siste av andreomgangen, mente Ola By Rise, som ikke lar seg skremme av at kun to av fire kamper har endte med seier.

- Så langt er det bare Viking-kampen jeg er direkte misfornøyd med. Denne seriestarten er verken god eller dårlig. I dag svinger vi mye i prestasjonene, men Lillestrøm er et godt lag som har spist mye mat. Det blir alltid tøffe dueller på Åråsen, og det er et vanskelig sted å få poeng på, sier en smilende Rosenborg-treneren til TV 2 Nettavisen.

Med på flyet til Trondheim får By Rise også med seg litt trøst fra sin trenerkollega i Lillestrøm-garderoben. Rosenborg-poengene har kanskje ikke rent inn på samme måte som man har forventet så langt, men det vil de:

- Rosenborg er gode de. Det er tidlig i sesongen, men ingen ting tyder på at det er noe stor forskjell på årets og fjorårets Rosenborg-lag.

Akkurat det betyr at Lillestrøm og alle de andre kun vil være med å slåss om andreplassen. Nok en gang.

PS! Dommer Tom Henning Øvrebø var ikke akkurat dagens mest populære mann blant Lillestrøm-fansen. Straffen han gav Rosenborg etter fem minutter var nok av den milde sorten (Petetr Werni ble revet overende av Azar Karadas, og fikk ballen rett i armen i den påfølgende situasjonen), men den høylydte Kanarifansen overså glatt situasjonen to minutter i forkant:

Nevnte Werni mislyktes totalt å skjerme ut ballen, og i det en frekk Harald Martin Brattbakk satte full fart mot mål, ble han solid holdt igjen i trøya av Lillestrøms vikarierende høyreback.

– Jeg hadde ikke sagt noe om han hadde blåste straffe, innrømmer Werni ovenfor TV 2 Nettavisen, men Brattbakk datt jo veldig lett da!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere