Lillestrøm bekrefter tirsdag at spissen Erling Knudtzon er enig med Molde og at han slutter seg til klubben fra og med 2019-sesongen.

29-åringen har signert en avtale ut 2021-sesongen. Knudtzons kontrakt med Lillestrøm går ut etter den inneværende sesongen.

- Vi skulle selvfølgelig gjerne ha beholdt en spiller med Erlings kvaliteter hos oss, men respekterer at han ønsker nye utfordringer når han ikke har så mange år igjen av fotball-karrieren. Etter ni sesonger i LSK har vi og supporterne mye å takke Erling for, både på og utenfor banen. Erling skal imidlertid fullføre sesongen hos oss, og forhåpentligvis bidra til at vi både klatrer på tabellen, gjør en god figur i Europa og ikke minst henger med i cupen her hjemme. Det hadde vært et fantastisk punktum for Erling i LSK-drakta med en ny cupfinale, sier daglig leder i LSK, Robert Lauritsen.

Knudtzon kom til Lillestrøm fra Lyn før 2010-sesongen, og vil ha spilt over 250 obligatoriske kamper for Åråsen-klubben når kontrakten utløper i slutten av 2018, skriver Lillestrøm på sine nettsider tirsdag.

- Det er ingen hemmelighet at Erling Knudtzon er en spiller vi har ønsket oss lenge. Vi er derfor svært fornøyd med at signaturen hans nå er på plass. Erling er en spiller som kjenner vårt spillesystem godt, og som har spisskvaliteter vi ønsker oss i Molde. I Erling får vi en spiller som er bevegelig, rask og målfarlig, og som vi tror vil lykkes godt hos oss, sier Øystein Neerland, daglig leder i Molde FK om overgangen.

Spissen selv lover å gi alt for LSK ut den inneværende sesongen.

- Jeg er utrolig takknemlig og stolt over å ha vært i LSK i ni sesonger. Det er derfor både vemodig og trist å måtte ta farvel med klubb og supportere når denne sesongen er over. Jeg håper å kunne gjøre det etter at vi har klatret på tabellen, vist oss fram i Europa og nådd så langt som mulig i cupen. Jeg skal i hvert fall blø for drakta i de kampene jeg har igjen for LSK. Det vil alltid være klubben i mitt hjerte, sier Erling Knudtzon.

Som Lillestrøm-spiller var Knudtzon med å vinne cupen i 2017.