Erstatteren bedre enn Gamst

I Tromsø fryktet man det verste da Morten Gamst Pedersen dro til Blackburn, men erstatteren har faktisk vært bedre enn landslagsvingen så langt.

13.09.04 11:25

- Det har gått litt over forventning, sier Hans Åge Yndestad beskjedent til TV 2 Nettavisen.

Bedre på børsen
Han ble kastet til ulvene da Gamst Pedersen forsvant til England. Først mot Bodø/Glimt. Så mot Molde. Men det har gått bra. Gamst Pedersen fikk 4 på TV 2 Nettavisens spillerbørs både mot Molde og Glimt i vårsesongen. Yndestad fikk en sterk 6-er mot Glimt etter to målgivende pasninger, og 5 mot Molde etter å ha scoret Tromsøs mål.

Scoringen var også hans første i serien for Tromsø.

- Det var gøy, sier han.

Ofte toppscorer
Men det var ikke overraskende. Selv om Yndestad ikke hadde scoret i TIL-trøya, er han kjent som en toppscorer i nord.

- Jeg scoret vel 25 mål i 3. divisjon for Ulfstind, og med unntak av tiden i Skarp har jeg vel alltid vært toppscorer, sier han beskjedent.

Og at det har tatt tid å score i TIL-trøya, har selvfølgelig mye å gjøre med at han først ble omskolert til back.

- Vi hadde jo en sinnssyk god ving i Morten Gamst, og jeg hadde også offensive kvaliteter som kunne brukes som back. Da fikk jeg også lært det defensive, og det har hjulpet meg nå som jeg er ving igjen, sier Yndestad videre.

Takker for tilliten
Tromsø-trener Per Mathias Høgmo er også fornøyd med sin «nye» spiller.

- Vi hadde gode forhåpninger til ham. Derfor stresset vi aldri det med å hente inn erstatter for Gamst. Og han er en målgjører av dimensjoner - gjennombruddssterk og målfarlig, sier Høgmo.

Yndestad takker for tilliten.

- Det er en suksessfaktor. Jeg vet at jeg kan feile, kan senke skuldrene og være meg selv. At jeg har fått vite at de vil satse på meg er veldig viktig, sier han.

Nå kan Tromsø koble grepet om sølvmedaljen de neste ukene - og kanskje hente inn RBK på toppen. Lyn, Vålerenga og Brann venter nemlig i lagets tre neste kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag