Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et mål verdt 300 millioner

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Nå ligger Manchester United der Sir Alex trives aller best.

Bolton - Manchester United 0-1:

Manchester United har vært i strålende form den siste tiden i Premier League. Klubben hadde vunnet fire på rad og ikke sluppet inn mål på ni kamper.

I tillegg ville seier mot Bolton sørge for tabelltopp og muligheten til å legge ekstra press på Liverpool før deres kamp mot Everton på mandag.

- Det er alltid fint å være på topp. Vi har hatt en del kamper tilgode og vært nødt til å ta igjen Liverpool og Chelsea hele tiden. Nå er vi endelig på topp, men det er ikke før vi har spilt hengekampen vår mot Fulham i februar at vi vet hvordan vi står i forhold til konkurrentene, sa Sir Alex Ferguson etter seieren over Bolton, ifølge Sportinglife.

Men problemet til United er at til tross for at de er bunnsolide bakover, sliter de med å score mål. Selv etter å ha hentet inn Dimitar Berbatov for 300 millioner kroner har ikke Manchester United vært veldig giftige denne sesongen.

Les også:Hvilket comeback

Jevnt og tøft
I fjorårets oppgjør mot Bolton ble United senket av Nicolas Anelka. Franskmannen som nå spiller i Chelsea maktet ikke skape noe mot United forrige helg og heller ingen av hans tidligere lagkamerater klarte å true United så altfor mye. Én gang måtte Edwin Van der Sar varte opp med en redning, da Fabrice Muamba kom seg fri og fyrte avgårde et godt skudd.

Men heller ikke United var veldig skapende i den første omgangen. For selv med spillere som Berbatov, Carlos Tevez og Cristiano Ronaldo er det ingen tvil om at Sir Alex´ gutter ikke er så målfarlige som ferdighetene i laget tilsier.

Og med en Wayne Rooney som har funnet målformen igjen ute med skade, var spørsmålet hvem som skulle score målene for de røde. For verken Berbatov eller Tevez har vært strålende denne sesongen.

Dermed måtte United jobbe for å ta poengene lørdag.

Kunne vippet begge veier
For selv om United hadde ballen klart mest og førte store deler av kampen, var Bolton med hele veien. Og etter en relativt sjansefattig førsteomgang, skulle andreomgangen bli en tøff og jevn affære. Kampen bølget fram og tilbake, men ingen av lagene klarte å skape noe stort på de mange kontringsmulighetene.

For United skapte mange halvsjanser, men Jussi Jaaskelainen i Bolton-buret sto støtt og tok det som kom.

Samtidig var Bolton farlig frempå i motsatt ende. Men enten sto Van der Sar i veien, eller så var det ren udyktighet som sto i veien for Bolton-ledelse. Slik så det ut til at United skulle holde nullen for tiende kamp på rad, samtidig som de ikke skulle klare å utnytte muligheten til å ta over ligaledelsen.

Faktisk hadde Tevez vært så svak at Sir Alex Ferguson var klar til å ta ut den lille argentineren til fordel for unggutten Danny Welbeck.

Men da dukket Tevez og Dimitar Berbatov opp. Den lille argentineren kom seg gjennom i feltet. Bolton ropte på hands, men dommeren lot det gå. Tevez fant Berbatov alene foran mål og bulgareren styrte ballen videre i mål. Da var det spilt nitti minutter og United tok tre uhyre viktige poeng.

- Det er vår nye taktikk. Få folk til å gjøre seg klar på sidelinja og så håpe at de på banen sørger for å prestere, sa en smilende skotte.

Poengene sørger for at United passerer Liverpool på tabellen. Dermed har Liverpool litt å tenke på før mandagens oppgjør mot Everton.

For United ser det ut til at bulgarske Berbatov har begynt på tilbakebetalingen av de 300 millionene han kostet da han kom fra Tottenham. I dag er nok de fleste United-fans glade for den investeringen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!