Et realt sjokk fra Arsenal

Real Madrid skulle bare leke seg til kvartfinale i Champions League på bekostning av Arsenal. Men Thierry Henry ville det annerledes.

22.02.06 07:20

REAL MADRID - ARSENAL 0-1: Arsenal var dømt nord og ned i oppgjøret på Santiago Bernabeu, men gikk respektløst til verks i Madrid.

Kunst av Henry
For en gangs skyld lyktes Arsene Wenger med sin flørt med 4-5-1 med Thierry Henry som enslig spiss. Og Thierry Henry slipper du ikke til med ballen i beina.

Det viste han da han fikk ballen av Cesc Fabregas litt over minuttet ut i andre omgang. I tur og orden rundet han fire Real Madrid-spillere før han satte ballen forbi Iker Casillas. En scoring som skulle vise seg å bli kampens eneste.

Scoringen var Henrys nummer 40 i turneringen. Han er den fjerde spilleren som når denne milepælen. Før ham har Raul, Ruud van Nistelrooy og Andrej Sjevtsjenko klart det.

Gang på gang skapte The Gunners trøbbel for et vaklende Real Madrid-forsvar med lynraske kontringer. Stakkars Cicinho ble svimmel etter sitt første møte med José Antonio Reyes.

100 kamper for Raul
Brasilianeren pustet nok lettet ut da Reyes ble tatt av banen ti minutter før slutt.

Raul ble den første spilleren som nådde 100 kamper i Champions League da han kom inn som innbytter i andre omgang, men Real Madrid-stjernen hadde nok håpet på en bedre måte å markere jubileumet på.

«De kongelige» klarte aldri å true Jens Lehmann i Arsenals mål og må nå vinne på Highbury for å ta seg videre til kvartfinale. Men det blir ikke lett for Zinedine Zidane & co.

The Gunners er ubeseiret på hjemmebane siden 2004 i turneringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.