Gå til sidens hovedinnhold

- Et stort tap hvis han går

Blackburn innstiller seg på et liv uten Morten Gamst Pedersen.

ZILINA (Nettavisen): Morten Gamst Pedersen har fått mye oppmerksomhet den siste tiden - både for strålende spill og ikke minst for en kontrakt som snart er over. Sam Allerdyce har vært desperat for å få nordmannen til å skrive under en forlenget avtale med Premier League-klubben, og Blackburn-korrespondent Andrew Cryer i lokalavisa Lancashire Telegraph forstår Rover-manageren godt.

- Det vil være et stort tap hvis han går.

- Ikke bare fordi han vil forsvinne uten at Blackburn får noe igjen for ham, men først og fremst fordi klubben ville slite å erstatte ham. Han har vist at han holder nivået i Premier League, og vi håper alle at han skriver under ny kontrakt.

Les også: - Nå er også Gamsten en klassespiller

- Veldig viktig for klubben
Gamsten er nemlig gull verdt for Lancashire-laget.

- Morten er veldig viktig for klubben, fortsetter Cryer.

- Han er alltid involvert i Blackburns farligheter, og han har hatt flere viktige scoringer i den siste tida. Han kan være frustrerende til tider, men kvaliteten hans er det ingen tvil om, og han har vunnet tilbake hjertene til fansen den siste tida.

Som så mange andre, mener også Cryer at mye av årsaken ligger i at vadsøværingen er flyttet inn mer sentralt på midtbanen.

- Spillet hans ble mye bedre etter at det skjedde. Jeg synes han manglet litt fart på flanken, men nå er han mer involvert, og trenger ikke så mye den hurtigheten, samtidig som han fortsatt får brukt den gode innleggsfoten sin mye.

Fornøyd Gamst
For det norske landslaget ser det ut til at Drillo fortsatt velger å kjøre Rovers-spilleren på flanken, i alle fall i bortekampen mot Slovakia. Gamsten selv mener han fungerer like bra på begge plasser, og innrømmer at det er hyggelig å være Blackburn-spiller for tida.

- Det har gått bra i det siste, sier Gamsten til Nettavisen.

- Betyr det at det blir forlengelse med Blackburn?

- Kontraktsforhandlingene er det Rune (Hauge) som tar seg av, så de kan ikke jeg kommentere.

Har vunnet tilbake fansen
Litt enklere blir valget i alle fall av at det nå har blitt mer støtte å hente fra tribunen.

- Jeg registrerer at det er slutt på buingen jeg kunne høre tidligere.

- Egentlig forstår jeg ikke helt hvorfor supportere piper på egne spillere. Det må da være mye bedre heller å støtte de spillerne som har en god kamp enn å bue på sine egne?

Også det norske fotballpublikumet har tidvis vært kritisk til spillet Gamsten har levert med flagget på brystet. Onsdag kveld slipper han i alle fall det, så langt har Nettavisens utsendte ikke registrert en eneste norsk fotballsupporter i Slovakias femte største by, Zilina.

Også det norske fotballpublikumet har tidvis vært kritisk til spillet Gamsten har levert med flagget på brystet. Onsdag kveld slipper han sannsynligvis det, det er bare ventet mellom 100 og 150 norske supportere til kampen, sier infosjef i NFF, Yngve Haavik, til Nettavisen.

Nettavisen følger Slovakia-Norge fra klokken 1700 i kveld, og kommer tilbake med kamprapport og reaksjoner så fort kampen er over.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken