Ett minutt fra å legge opp

Tromsøs Bjørn Johansen (34) var ett minutt unna å legge opp i fjor. Mandag var han banens beste mot Viking.

13.04.04 13:30

Det var siste seriekamp. Tromsø måtte slå Rosenborg på Lerkendal. Det stod 0-0. Lystavla viste 93 minutter. Så skjedde det ingen på forhånd trodde var mulig. Arne Vidar Moen scoret. Tromsø reddet plassen. Vålerenga endte på kvalifisering. Og Aalesund rykket ned.

Og Bjørn Johansen bestemte seg for et nytt år i TIL-trøya.

Bestemann
Mandag var han banens beste da Tromsø føk til topps i Tippeligaen etter å ha lekt seg med Viking på Alfheim.

- Jeg hadde en katastrofesesong i fjor. Hadde vi rykket ned vet jeg ikke om jeg hadde vært motivert til å gå på en ny sesong. Men nå satser jeg på at jeg i årets sesong kan vise meg frem fra min aller beste side, sier Johansen til TV 2 Nettavisen.

Han ble belønnet med en 7´er på TV 2 Nettavisens spillerbørs etter Viking-kampen.

- Det var deilig å få en bekreftelse på at det vi har gjort i vinter, fungerer. Men vi er veldig klar over at Tromsø rykket ned for et par år siden etter å ha startet bra. Vi tar derfor ikke av etter denne seieren, sier han videre.

- Blant de tre-fire beste
- Men hvor gode er dere egentlig?

- Vi vet at hvis vi klarer å være kompakte defensive og få fart på overgangene, så kan vi slå hvem som helst. Men vi vet også at det sikkert vil komme bølgedaler. Vi er som mange andre sårbare for skader, men med full tropp kan det bli en hyggelig sesong. På vårt beste er vi blant de 3-4 beste lagene i Norge, sier Johansen videre.

Han roser trenerduoen Per Mathias Høgmo og assistent Otto Ulseth.

- De har vært veldig tydelige med sitt budskap. Det har ikke vært tvil om hvordan vi skal opptre som lag. De har klart å formidle sitt budskap. Det er en fordel, og et godt utgangspunkt for suksess, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag