RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TILBAKE I NORGE: Moldes Ola Kamara (t.v.) og Odds Lars-Kristian Eriksen i kampen mellom Molde og Odd på Aker Stadion.
TILBAKE I NORGE: Moldes Ola Kamara (t.v.) og Odds Lars-Kristian Eriksen i kampen mellom Molde og Odd på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Etter to uker i ny klubb skjedde det som ikke skulle skje

Sist oppdatert:
Derfor gikk det galt i utlandet for Ola Kamara.

AKER STADION (Nettavisen): Tirsdag kveld gjorde Kamara comeback i norsk fotball, etter to år i utlandet. Nå snakker han ut om den absurde tiden i Austria Wien, og hvilke Tor Ole Skullerud-ord som lokket han til rosenes by.

Det er drøyt to år siden Oslo-gutten forlot Strømsgodset til fordel for østerrikske SV Reid. Det oppholdet ble av den korte sorten. Han ble umiddelbart sendt på utlån til 2. Bundesliga-klubben 1860 München.

Da han gikk til 1860 München var det klubbens sportsdirektør som hentet han. Treneren var derimot ikke like begeistret for nordmannen. Det endte med lite spilletid.

HADDE EN TUNG TID: Ola Kamara møtte mye motgang da han forlot norsk fotball og prøvde lykken i utlandet.

Da han ett år senere ble frigitt av SV Reid, skulle han på ny klubbjakt. Da ville 25-åringen ha en trener som hadde troen på han. Derfor signerte han for Austria Wien og trener Nenad Bjelica. Men så gikk det galt – igjen.

- Det var viktig for meg at treneren ønsket meg, og det gjorde Bjelica. Det gikk veldig bra på trening, men da jeg hadde vært i klubben i drøyt to uker fikk han sparken. Det var veldig kjedelig for min del, forteller han til Nettavisen.

- Føltes surt
Bjelica ble erstattet av Herbert Gager, men under den nye trenerens ledelse ble det stort sett bare korte innhopp for Oslo-gutten. Tross all motgangen var han fast bestemt på å kjempe seg tilbake.

- Jeg trente tre økter om dagen da jeg ikke spilte kamper, slik at jeg skulle fortsette utviklingen. Jeg ville jobbe meg inn på førstelaget igjen, forteller han.

Og det klarte han. Han fikk stadig mer spilletid mot slutten av 2013-sesongen, men så skjedde det som ikke skulle skje.

- Frem mot sommeren overbeviste jeg treneren, og fikk stadig flere minutter. Jeg følte ting var på bedringens vei, men da oppkjøringen til den nye sesongen skulle begynte, var ikke Gager lagets trener lenger.

Gager fikk ikke fortsette i trener-jobben, og da Austria Wiens tredje trener på drøyt fem måneder kom til klubben, gikk det mot slutten på Kamaras tid i Østerriksk Bundesliga.

- Han var ikke spesielt fan av meg, og da ble det vanskelig. Det ble lite spilletid, og når jeg fikk sjansen var det stort sett på venstre kant. Da får du ikke mye mål av en spiss, mener han.

- Akkurat det oppholdet var litt uheldig. Det kom en ny nedtur hver gang jeg var på vei inn i laget. Det var kanskje litt min skyld også, men det føltes surt.

TØFF BEHANDLING: Ola Kamara (t.v.) skriker i smerte etter en duell med Espen Ruud.

- Skullerud ønsket meg
Etter ett år med lite spilletid i Østerrike var spissen klar for å flytte på seg igjen. Etter de turbulente årene i utlandet kunne ikke 25-åringen ta nok et dårlig klubbvalg.

- «Toro» viste at han ønsket meg veldig sterkt. Etter slik som situasjonen ble i Austria Wien var det helt avgjørende at jeg fikk høre det fra han, avslører han.

Tor Ole Skullerud har tidligere uttalt at også han mener blåtrøyene må være heldig med trekningen for å få Champions League-spill til rosenes by, i tillegg til at stallen må være minst like god som i fjor. Nå er overgangsvinduet stengt, og Molde-treneren ser ut til å være fornøyd med mannskapet sitt.

- Stallen vår er ikke noe dårligere enn den vi hadde i fjor, men vi har mistet tre-fire sentrale spisser. Da er vi nødt til å få i gang noen andre der fremme. Om vi er styrket eller svekket vet jeg ikke, men vi er solid. Vi har en sterk tropp, mener Molde-treneren.

Molde-treneren er svært fornøyd med at Kamara spiller i blå trøye i 2015-sesongen.

- Ola passer godt inn hos oss. Han har vært her under store deler av oppkjøringen, og har sett veldig bra ut. Han har en del av det fysiske som Daniel Chima Chukwu bidro med for oss i fjor, og det trenger vi, sier han til Nettavisen.

Angriperen er enig i at han passer godt inn hos romsdalingene, og ser frem til en ny sesong i norsk fotball.

- Det er godt å spille i norsk fotball. 4-4-2-formasjonen til Molde passer meg veldig bra. To spisser og angrepsrettet fotball. Jeg tror det blir en fin sesong, forteller den tidligere Godset-spilleren.

- Hvor mange mål scorer du i år?

- Jeg vil ikke jinxe meg selv, så det kan jeg ikke svare på, ler han.

I VANNSKORPA: Ola Kamara har flere kamper med flagget på brystet. Her mot England.

Vil ha Europa-eventyr
Selv om 25-åringen har entret den norske scenen igjen, er han klar på at han ikke bare vil spille mot norsk motstand i 2015.

- Det blir en kul sesong med norsk fotball. Også håper jeg selvsagt at det blir litt spill i Europa på oss også, gliser angriperen

­- Hva skal til for at dere klarer det?

- Vi må være litt heldig med trekningen. Det sier seg selv at sjansen for spill i Champions League minsker hvis vi trekker en av de store kanonene i kvalifiseringen, men jeg har veldig troen på dette prosjektet, svarer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere