Etterforsker påstått rasisme rundt City-stjerne

Britisk politi har åpnet etterforskning rundt påstandene om at Manchester City-stjernen Yaya Touré er utsatt for rasistisk hets på Twitter.

Britisk politi har åpnet etterforskning rundt påstandene om at Manchester City-stjernen Yaya Touré er utsatt for rasistisk hets på Twitter. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Britisk politi har åpnet etterforskning rundt påstandene om at Manchester City-stjernen Yaya Touré er utsatt for rasistisk hets på Twitter.

04.11.14 16:43

Den 31 år gamle ivorianske landslagsspilleren skal ha blitt utsatt for en rekke rasistiske ytringer etter at han mandag gjenåpnet sin konto på det populære nettsamfunnet.

– Vi kan bekrefte at det har kommet inn en rekke meldinger om rasistiske ytringer rettet mot Manchester City-spiller Yaya Touré mandag, bekreftet politiet i Manchester mandag.

Yaya Touré stengte sin Twitter-konto for fem måneder siden for å konsentrere seg om Elfenbenskystens deltakelse i sommerens VM-sluttspill.

I kjølvannet av 1-0-seieren i byderbyet mot Manchester United søndag, valgte han å gjenåpne kontoen sin.

– Strålende å være tilbake på Twitter etter en god seier i går. Nå ligger fokuset mitt neste kamp. God mandag alle sammen, skrev Touré til sine følgere.

I tiden som fulgte skal ivorianeren ha mottatt en rekke rasistiske ytringer som svar. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.