Etterlengtet opptur for Arsenal

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK

Robin van Persie roet nervene til hardt presset Arsenal-mannskap.

25.09.11 08:35

ARSENAL - BOLTON 3-0:

Etter en lovende åpning, der Arsenal kom til et par gode muligheter, begynte vertene etter hvert å slite med å trenge gjennom et defensivt orientert Bolton .

Første omgang på Emirates Stadium forløp dermed uten at det ble skapt mange store sjanser.

Et godt frisparkforsøk fra Van Persies venstrefot var det nærmeste vertene kom mål. Darren Prattleys volleyskudd, som ble fint reddet av Arsenal-keeper Wojciech Szczesny, var stort sett det eneste Bolton hadde å by på de første 45 minuttene.

Drømmestart etter pausen
Owen Coyles mannskap har gjort livet surt for Arsenal før. I vår fjernet Bolton det siste håpet om en etterlengtet ligatittel for Gunners med sin 2-1-seier på Reebok Stadium.

En del Arsenal-tilhengere fryktet nok en ny tålmodighetsprøve og ytterligere poengtap etter første omgang. Den frykten var i tilfelle grunnløs.

Bare 35 sekunder etter avspark i annen omgang hadde Robin van Persie ordnet 1-0 fra skrått hold. Ti minutter senere ble Boltons David Wheater vist av banen, og kampen begynte for alvor å se ut som den kunne ende med Arsenals andre seier i årets Premier League-sesong.

Martin Petrov kunne utlignet halvveis i annenomgangen, men Arsenal fikk avverget. I stedet scoret Van Persie for andre gang et par minutter senere etter forarbeid av Theo Walcott.

HTML EMBED

Managerstøtte
Samme Walcott burde ved flere anledninger ha sørget for tremålsledelse. Walcott uttalte nylig at det er spillernes prestasjoner, og ikke manager Arsène Wenger, som er årsaken til klubbens skuffende sesongstart.

Den hurtige kantspilleren var blant dem som var friskest på Emirates-gresset lørdag, men burde hatt mindre feilprosent både i avslutninger og i pasningsspillet.

Da Walcott sviktet ble det i stedet Alexandre Song som til slutt ordnet londonernes tredje mål. Det skjedde to minutter før full tid. Arsenal fikk dermed tre poengs pusterom til nedrykksstreken, mens Bolton nå ligger helt sist på tabellen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.